Home / TEMA DANA / RUSKI OBAVEŠTAJCI UPOZORILI DODIKA: Za Republiku Srpsku je spremljen pakleni plan stranih službi..!

RUSKI OBAVEŠTAJCI UPOZORILI DODIKA: Za Republiku Srpsku je spremljen pakleni plan stranih službi..!

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin poslao je preko svojih obaveštajaca upozorenje Miloradu Dodiku i nadležnima u Republici Srpskoj da zapadne službe spremaju rušenje vlasti u Banjaluci.

Kako tvrde dobro obavešteni diplomatski izvori, rukovodeći ruski obaveštajci su na marginama upravo završenog Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu delegaciju RS upoznali sa paklenim planom Zapada koji je napravljen po uzoru na ‘ukrajinski scenario’.

Smeta im Dodikovo ‘ne’ 

Prema ruskim izvorima, cilj ove akcije jeste napad na Dodika i njegove saradnike, odnosno serija režiranih protesta i uličnih nemira kojima bi se srušila vlast i instalirala ‘zapadna garnitura’.

– Članovi delegacije iz Banjaluke informisani su da će rukovodstvo Republike Srpske biti izloženo neviđenom pritisku zapadnih službi u saradnji sa pojedincima iz opozicije, ali i nekih nevladinih organizacija. Koristiće sva sredstva za diskvalifikaciju pred izbore. Glavne mete će pre svega biti predsednik Dodik i premijerka Željka Cvijanović, ali i kompletna aktuelna vlast u RS. Njihov najveći ‘greh’ je to što čvrsto stoje pri politici vojne neutralnosti. Oni su glavna prepreka da čitava BiH uđe u NATO pakt, a Dodiku se naročito ne prašta njegov odličan odnos sa Putinom – prenosi sagovornik i dodaje da baš zato zapadne službe rade na dovođenju na vlast ‘mekših Srba’.

– Kao primer i dokaz beskrupuloznosti zapadnih službi koje rade na projektu pravljenja haosa u Republici Srpskoj, navedeni su aktuelni protesti grupe ‘Pravda za Davida’ u Banjaluci. Tu se na strašan način manipuliše i zloupotrebljava bol oca tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića za udar na Srpsku. Članovima delegacije iz RS saopšteno je da će zapadne službe na sve načine pokušati da destabilizuju Srpsku pre svega pokušajem izvođenja što većeg broja građana na ulice – objašnjava izvor.

Ili ‘milom’ ili silom

Sagovornici se slažu da su upozorenja ruskih obaveštajaca dramatična i da ih treba ozbiljno shvatiti. Prema rečima analitičara Anđelka Kozomore, Amerikancima odavno smeta Dodik.

-Zbog bliskih, moglo bi se reći, prijateljskih odnosa Dodika sa predsednikom Putinom i čvrstog stava o vojnoj neutralnosti, Amerikancima je predsednik Srpske veliki kamen u cipeli. Koliki je njihov animozitet, pokazuje i činjenica da se čak tri ambasadora na službi u BiH nisu srela sa Dodikom – ističe Kozomora, dodajući da Amerikanci po svom starom običaju imaju dva scenarija za rušenje Dodika:

– Prvi predviđa da puste Dodika da se kandiduje za člana Predsedništva BiH i da onda uz pomoć 60.000 muslimanskih glasova, koje oni raspoređuju kako hoće, organizuju njegov poraz i tako ga ponize. Drugi predviđa klasično svrgavanje sa vlasti uz pomoć uličnih protesta koje će izazvati, podržavati i finansirati – objašnjava Kozomora.

Anđelković: Daće za to 18 miliona evra

Analitičar Dragomir Anđelković slaže se da upozorenja ruskih obaveštajaca treba ozbiljno shvatiti jer SAD već godinama pokušavaju da pokrenu socijalno motivisane nemire na ulicama Banjaluke.

– Do sada nisu imali preterano uspeha, ali ovoga puta je za angažovanje NVO i podršku medija opredeljeno 18 miliona evra. Medijima ide 12 miliona, dok će NVO koje stanu uz SAD i njihove prijatelje podeliti šest miliona – zaključuje Anđelković, uz opasku da bi zbog toga RS trebalo da, po ugledu na Rusiju i Mađarsku, izglasa zakon o radu NVO kojim će organizacije koje uzimaju pare biti deklarisane kao strane agenture ili lobisti za zapadne sile.

(Informer)

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …