Home / TEMA DANA / RUSKI VOJNI EKSPERTI OTKRIĆEM ZAPREPASTILI SVET: Napadom na Iran počeće 3. svetski rat!

RUSKI VOJNI EKSPERTI OTKRIĆEM ZAPREPASTILI SVET: Napadom na Iran počeće 3. svetski rat!

Iran je spreman da se suprotstavi Sjedinjenim Državama –objavio je general Kasem Sulejmani, komandant „Kudsa“ – jedinice specijalaca u sastavu Korpusa čuvara islamske revolucije.

Predsedniku SAD Donaldu Trampu pritiom je otvoreno poručio:

„Vi možete započeti rat, ali ćemo ga mi završiti. Pitajte svoje prethodnike kako to sa nama izgleda. Nemioj da nam pretiš. Spremni smo da ti se suprotstavimo!“

Prethodno je portparol iranske diplomatije, Bahram Kaesmi, saopštio da je Teheran spreman da blokira Ormuski prolaz koji je glavna svetska plovna arterija za izvoiz nafte.

Indirektno reagujući na sve ovo, američki ministar odbrane, Džejms Matis, izjavio je da SAD  nemaju za cilj smenjivanje vlasti u Iranu.

Naglasio je da Vašingtonu samo treba da Iran promeni držanje, odnosno „prestane sa pretnjama s obzirom na vojni potencijal kojim raspolaže“.

Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov je povodom mogućnosti da Amerikanci i Izrael udare po atomskim objektima i glavnim vojnim objektima Irana ukazao:

„To će biti veliki rat. Pitanje je da li su Sjedinjene Države na takav rat spremne zbog nekakvih avantura. Udar po svakom atomskom objektu, čak i samo po atomskoj centrali, faktički je primena oružja za masovno uništavanje. Neka se svi prisete Černobilja. Takav napad na Iran bio bi na ivici ludosti“.

Po njegovoj proceni, čak i primena (američkih) krstarećih raketa može imati „katastrofalne posledice“.

Leonkov je podsetio da je Iran oko svojih sttrateških objekata rasporedio ruske raketne sisteme „Tor“, da ima i raketne sisteme S-300 i sopstvene operativno-taktičke rakete dometa 2.000 kilometara.

„Ukoliko bude napadnut, Iran će odmah atakovati američke saveznike u regionu, ali primarno – Izrael i američke vojne baze u Katari Saudijskoj Arabiji“.

Leonkov podseća da je Kina – kada se Izrael spremao da napadne Iran – upozorio da će oko strateških objekata Irana postaviti 10.000 svojih vojnika i svaki napad na takve objekte smatrati napadom na svoju armiju.

Moskovski ekspert posebno naglašava:

„Ako se Izrael odluči za napad – njegova Železna kupola i Davidova praćka mogu se pokazati nedovoljno uspešnim protiv iranskih raketa. Teheran po objektima u Izraelu može tući teškim balističkim raketama za čije zaustavljanje je potreban veliki broj protivraketa, a Tel Aviv je imao problema – iako je koristio američke rakete „Patriot“ – protiv iračkih raketa Skad. Za Izrael je sve utoliko složenije što je pitanje da li bi njegovi avioni stigli do Irana“.

Leonkov je uveren da Amerikancima i Izraelu ne bi mnogo pomogla ni spremnost Britanije i Australije da se uključe u napad.

Check Also

ZASTRAŠUJUĆA ISTINA O RIO TINTU: NEKA MESTA U SRBIJI ĆE NESTATI

„Postoje neka mesta koja će nepovratno nestati, ako bude urađeno to što planiraju potpuno će …