Home / TEMA DANA / ŠALJE OPASNO UPOZORENJE VUČIĆU- ŠTA KRIJE FASCIKLA NEBOJŠE STEFANOVIĆA?!

ŠALJE OPASNO UPOZORENJE VUČIĆU- ŠTA KRIJE FASCIKLA NEBOJŠE STEFANOVIĆA?!

Mesecima se već ministar odbrane Nebojša Stefanović nalazi na udaru svojih partijskih kolega zbog navodnih veza sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka. Iako se optužbe ponavljaju iz dana u dan, Stefanović neometano nastavlja da koordiniše službama bezbednosti i da vodi Ministarstvo odbrane, pa se s pravom postavlja pitanje šta je to što bivšeg ministra policije drži “iznad vode”.

Nekada najbliži saradnik Aleksandra Vučića i čovek od najvćeg poverenja šefa srpske države, na prečac je postao, doduše ne svojom odlukom, stranački disdent i glavni krivac za bujanje kriminala u zemlji. Štaviše, njegove partijske kolege se ne ustežu kad govore o vezama vrha vlasti i mafije, a najčešće se svaka diskusija završava upiranjem prstom u njegovom pravcu.

Za razliku od Vladimira Đukanovića i njemu sličnih partijskih vojnika, čiji je zadatak da po potrebi napadaju svakog ko je potencijalna pretnja monolitnom sistemu koji je uspostavila SNS, Vučić za sada vešto izbegava otvaranje fronta i otvoreni sukob sa Stefanovićem.

Zašto je to tako i da li ministar vojni ima “fasciklu” čijeg se otvaranja plaše oni u vrhu države?

Ako pitate advokata Ivana Ninića, to je gotovo sigurno. Prema njegovom mišljenju, Stefanović bi najpre mogao da objasni detalje saradnje vrha države sa klanom Veljka Belivuka, što, kako kaže, ne bi bilo prijatno mnogima koji čine vlast.

“On može da objasni ko je u strukturi stvorio taj klan i za koga je Belivuk obavljao poslove. Stefanović može da kaže i ko ga je zadužio za komunikaciju sa Belivukom i šta je morao sve da čini u ime i za račun svoje stranke”, navodi Ninić.

Ninić dodaje da Stefanović ima odgovor i na pitanje ko su ljudi iz policije, koji su mimo njega, imali obavezu da servisiraju potrebe Belivukovog klana po nalogu nekog drugog.

“Mi vidimo da se on suzdržava od toga. On može da odgovore na sva pitanja, ali mislim da to ne bi bilo dobro po one koji ga napadaju. Mimo Belivuka, Stefanović može da objasni kako se izvlačio novac iz državne kase, gde završavaju pare od asfaltiranja puteva i kakve to ima veze sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Stefanović može da ispriča konkretne pojedinosti o slučaju ‘Savamala’, kako su išle transakcije oko Beograda na vodi, a verovatno zna i gde je nestalo dva minuta snimka sa naplatne rampe u Doljevcu”, smatra Ninić.

Bivši član SNS i direktor Vojnobezbednosne agencije, Momir Stojanović za “Novu” kaže da je od osnivanja stranke Stefanović bio najbliži saradnik Aleksandra Vučića.

“On je čak viđen i kao njegov naslednik na čelu stranke. Od samog osnivanja SNS, Stefanović je, preko Vučića, upoznat pod kojim okolnostima, čijim uticajem i uz čiju pomoć je osnovana stranka. On je slovio za čoveka koji je na Vučićev mig mogao da prikupi nekoliko stotina članova, radi obeležvanja određenih događaja, stvaranja utiska masovnosti i jačine stranke”, opisuje Stojanović.

Sukob počeo zbog konflikta Stefanovića sa Andrejem Vučićem

Stojanović dodaje da je problem između Vučića i Stefanovića nastao zbog sukoba ministra odbrane sa bratom predsednika države, Andrejem Vučićem i kumom Nikolom Petrovićem.

“Taj sukob je napravio razdor između Aleksandra i Nebojše. Stefanović sigurno ima određene informacije koje su opasne i ja zbog toga ne verujem da će Vučić ikad otvoreno udariti na njega. Tačno se znaju granice i nijedan ne želi da ih pređe, jer znaju da bi u tom slučaju obojica potonuli. Stefanović nije bio dostojan nijedne funkcije, ali je dolaskom na čelo policije došao u posed saznanja koja direktno vode prema vrhu države, kad je u pitanju kriminalna aktivnost. To je ono što najviše brine Vučića i što je odužilo Stefanovićevo izopštenje iz SNS i politike”, smatra Stojanović.

“Stefanović poslao upozorenje Vučiću”

Reakcija Stefanovića na pisanje prorežimskih medija, prema Stojanovićevim rečima se može smatrati upozorenje Vučiću.

“On ga ovim putem upozorava da ne prelazi granicu, jer će u suprotnom progovoriti. Naše društvo prisustvuje klanovskim borbama unutar SNS i rasplet svega će značajno promeniti političku scenu u Srbiji”, naglašava on.

Bivši član SNS i nekadašnji šef VBA da je Stefanovićev uticaj u stranci sada beznačajan, ali da se na tome sukob neće završiti.

“Zna Vučić da mu je Stefanović, s obzirom na saznanja koja poseduje, latentna opasnost. On se plaši njegove rekacije, s obzirom da poseduje saznanja o sprezi kriminala i vrha države”, navodi Stojanović.

S druge strane, Ninić ističe da je pozicija u stranci omogućila Stefanoviću da zna kako funkcioniše piramidalno sakupljanje novca u Beogradu.

“On zna gde je išao novac od legalizacije i bespravne gradnje. Ono što njega sigurno najviše čuva su podaci do kojih je došao kao ministar policije. Tu, pre svega, mislim na snimke prisluškivanih razgovora. Da nije tako, ne bi bila ovolika panika. Nema boljeg i opasnijeg svedoka od njega. Naravno, on nema petlju da uđe u obračun, ali može da napravi štetu i zato mu se više ne veruje”, zaključuje Ninić.

(nova.rs)

Check Also

OTKRIĆE ZATRESLO SRBIJU: VUČIĆ REŽIRAO HAOS NA KIM UZ DOGOVOR! SVE POVEZANO S IZBORIMA I RIO TINTOM! (VIDEO)

Za današnji haos na Kosovu i Metohiji je direktno odgovoran Aleksandar Vučić, koji je u …