Home / TEMA DANA / Šefica Zelenih u Nemačkoj: Na jesen povratak maski, testiranja! Vraća se 2G pravilo i udar na nevakcinisane!

Šefica Zelenih u Nemačkoj: Na jesen povratak maski, testiranja! Vraća se 2G pravilo i udar na nevakcinisane!

Šefica Zelene stranke u Nemačkoj Brita Haselman danas je na društvenoj mreži Tviter izjavila da će 2G pravilo koje obuhvata isključivanje nevakcinisanih protiv korone iz svakodnevnog života biti vraćeno na snagu ove jeseni.

“Trenutni talas zaraze koronom u Portugalu nam pokazuje da korona nije ni bezopasna ni završena. Nema svrhe zatvarati oči pred tim. Najkasnije do jeseni verovatno se može očekivati ponovni porast incidencije zaraze.”- napisala je šefica Zelenih.

“Moramo da napravimo odredbe za ovo sada i da prilagodimo IFSG do 23. septembra. Maske su nam dobro pomogle u dosadašnjoj pandemiji, a na jesen će ponovo biti deo svakodnevice u mnogim situacijama.”- dodala je Haselmanova u nizu na Tviteru

“2G i 3G pravila i obavezno testiranje u određenim rizičnim oblastima takođe će biti deo pravno bezbednog paketa mera koje bi savezne države mogle brzo da sprovedu ako bude potrebno. Dobro je što se MPK sada bavio ovim.”-zaključila je ona.

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …