Home / TEMA DANA / SERGEJ LAVROV SRBIMA OTKRIO NEŠTO ZASTRAŠUJUĆE: Slučaj „državni udar“ montiran!

SERGEJ LAVROV SRBIMA OTKRIO NEŠTO ZASTRAŠUJUĆE: Slučaj „državni udar“ montiran!

sergej lavrov

Demokratski front prezentovao je crnogorskoj javnosti zvanično saopštenje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, upućeno deputatu ruske Dume i predsedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu, u kojem se kategorički odbacuje bilo kakva mogućnost umešanosti Rusije u ikakve pokušaje organizovanja nezakonitih delovanja u Crnoj Gori.

U pismu se navodi da crnogorsko Specijalno tužilaštvo protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića vodi „montiran“ slučaj sa ciljem da se „podrije povjerenje Crnogoraca prema Rusiji“, kao i da ruski državljani E. Šišmakov i V. Popov nikada nisu bili hapšeni niti privođeni na teritoriji Crne Gore, Srbije ili bilo koje druge države.

„Sudski proces o tzv. ’pokušaju državnog prevrata‘ od 16. oktobra 2016. godine u Crnoj Gori, za čije učesnike važe lideri crnogorske opozicije A. Mandić i M. Knežević, a takođe i ruski građani E. Šišmakov i V. Popov, ima transparentan karakter ’političke narudžbine‘, čiji je cilj diskreditacija opozicione energije u zemlji, kao i da se podrije povjerenje Crnogoraca prema Rusiji“, stoji u pismu ministra Lavrova.

Kako se navodi dalje u pismu, „rezultati rada crnogorskih istražitelja predočeni tokom prethodnih sudskih ročišta pokazuju apsurdnost i nekonzistentnost najavljenih optužbi. A uplitanja na temu o ’ruskom tragu‘ izazivaju sumnje u adekvatnost i transparentnost sprovedene istrage od strane vlasti u Crnoj Gori“.

„Ruska strana kategorički odbacuje mogućnost zvanične umiješanosti u bilo kakve pokušaje organizovanja nezakonitih djelovanja u Crnoj Gori, i odbacuje u vezi s tim neutemeljene i tendenciozne tvrdnje Podgorice i njenih stranih mentora.

Prema postojećim informacijama, građani Rusije E. Šišmakov i V. Popov u Crnoj Gori, ili u bilo kojim drugim zemljama, nijesu se zadržavali.

U slučaju dobijanja od njih, ili od zvaničnih predstavnika, odgovarajućih obraćanja, Ministarstvo inostranih djela Rusije spremno je da ostvari svu neophodnu saradnju u zaštiti zakonitih prava i interesa ruskih građana“, zaključuje se u pismu šefa ruske diplomatije“.

(mediji)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …