Home / TEMA DANA / ŠEŠELj IZNEO ŠOKANTNE TVRDNjE: Šiptar i Kum rekli Čedi Jovanoviću da se skloni dok ne ubiju Đinđića!

ŠEŠELj IZNEO ŠOKANTNE TVRDNjE: Šiptar i Kum rekli Čedi Jovanoviću da se skloni dok ne ubiju Đinđića!

Čedomir Jovanović otišao na skijanje u inostranstvo uoči ubistva premijera jer je znao za planove vođa „zemunskog klana“, kaže Šešelj

Čedomir Jovanović, lider LDP, pobegao je na skijanje u inostranstvo uoči ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića (12. marta 2003) jer su mu „zemunci“ otkrili šta se sprema njegovom šefu, tvrdi za Kurir Vojislav Šešelj, lider radikala.

Dok Jovanović sve ove godine ponavlja da se Srbija, ali ni on, nisu oporavili od Đinđićevog ubistva, kada je na skijanju u Italiji, gde je bio tog 12. marta 2003, čuo da je premijer ubijen, Šešelj navodi da je lider LDP ciljano tada napustio zemlju, jer je znao da će njegovog šefa da ubiju! Lider SRS je o tome govorio i pred istražnim sudijom Vučkom Mirčićem, koji ga je ispitivao o ubistvu Đinđića u pritvoru Tribunala u avgustu 2003.

– Čedomir Jovanović je otišao u inostranstvo na skijanje jer je znao šta se sprema (Zoranu Đinđiću, premijeru). On je znao i zato je otišao. O tome sam govorio i istražiteljima u Hagu koji su došli da me saslušaju – kaže Šešelj u razgovoru za naš list, a na pitanje odakle mu ta saznanja, navodi:
– Eh, odakle meni saznanja… Objavio sam tri toma po 1.000 strana o tome šta su me moje obaveštajne službe informisale…

Transkripti

U knjizi „Ubistvo mafijaškog premijera“ Šešelj je objavio i transkripte razgovora s istražnim sudijom koji je došao u Hag da ga ispita o ubistvu Zorana Đinđića.

– U svojstvu okrivljenog saslušan sam 4. i 5. avgusta 2003. u haškom kazamatu. Dva dana kasnije, 7. avgusta 2003, doneto je rešenje o sprovođenju istrage protiv mene. Rešenje je zavedeno pod brojem Ki. P.2/03, a potpisao ga je Vučko Mirčić, istražni sudija Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu. Iskaz sam dao u Sheveningenu, u prisustvu mojih tadašnjih pravnih savetnika Maje Gojković i Slavka Jerkovića – navodi se na jednom delu pomenute knjige.

Šešelj je istražnog sudiju pitao zašto je Jovanović bio na skijanju baš kada je premijer ubijen, te sugerisao između redova da time treba da se bave.

– Zašto je Čeda Jovanović bio u inostranstvu baš kad je Đinđić ubijen? Ovo je ozbiljno pitanje – kazao je Šešelj u razgovoru sa istražnim sudijom pre 15 godina.

Skrivanje istine

Šešelj u razgovoru za naš list kaže da je nedavno bio u emisiji sa Jovanovićem i da je kazao da su vođe „zemunskog klana“ streljane da se ne bi otkrila istina o ubistvu Đinđića, a da je „Jovanović na to samo ćutao“.
– Sve sam rekao u emisiji, a Čeda je ćutao kao curica, ništa nije smeo da mi kaže. Spasojević i Luković su bili uhvaćeni, podvrgnuti teškom mučenju i pod batinama saslušavani, a posle streljani. Sve to je izvedeno da ne bi mogli da pričaju. Drugo, tu je sada i pitanje ogromne količine novca koja je bila s njima, priča se o nekih 20 miliona evra – kaže Šešelj.

U pomenutoj emisiji Šešelj je kazao Jovanoviću da su „sami zataškavali pozadinu ubistva Đinđića“, na šta mu je lider LDP poručio da neće da komentariše budalaštine.

 

(Kurir)

Check Also

“FORBES”: 500 LOVACA RUSIJE SPREMNO JE DA UNIŠTI 125 HILJADA VOJNIKA UKRAJINE ZA 30 MINUTA

Rusija je spremna da uništi polovinu ukrajinske vojske za samo pola sata. Pretnje Kijeva Rusiji …