Home / TEMA DANA / ŠEŠELJEV SIN ZALEDIO SRBIJU: NARODU ĆE VADITI BUBREGE DA IZVRŠITELJI NAPLATE DUGOVE POŠTO IMAJU SVA PRAVA (VIDEO)

ŠEŠELJEV SIN ZALEDIO SRBIJU: NARODU ĆE VADITI BUBREGE DA IZVRŠITELJI NAPLATE DUGOVE POŠTO IMAJU SVA PRAVA (VIDEO)

Tokom 15. vanrednog zasedanja u 11. sazivu Skupštine, raspravljalo se o radu javnih i privatnih izvršitelja.

„Niko ovde ne stigmatizuje izvršitelje tj. te ljude zbog tih ljudi. Jednostavno, veliki je problem što se treće lice enormno, nekontrolisano bogati iz dužničko poverilačkog odnosa i uglavnom na teret onih najsiromašnijih koji zbog objektivnih okolnosti ne mogu da plaćaju svoj dug“, izjavio je poslanik SRS, Aleksandar Šešelj.

A zatim je dodao:

„Gospođa Gojković je primetila dobro šta će se desiti ako neko proda stan od 30 kvadrata, a dužan je više od toga. Pa, ne bi me iznenadilo da izvršitelj, pošto on ima svu slobodu, ima sva prava ovde, dođe do zaključka da taj dužnik ima dva bubrega, pa bi mogao jedan da se namiri iz jednog bubrega. Što da ne, čovek može da preživi sa jednim bubregom. Nismo mi daleko od takvih rešenja sa pojavom javnih izvršitelja. Imajte to u vidu!

„Gospodin Jovanović može da priča o tome, on ima iskustva iz prakse, a i dosledan je pošto je bio javni izvršitelj 2011. godine i tu ne treba ništa da se zameri, ali ovde osnovni problem, ne mislim na vas gospodine Dragane Jovanoviću, mislim na SPS. Dakle, ovde je problem što je zloupotreba pravilo, a ne izuzetak, što je nenormalno bogaćenje na račun najsiromašnijih dužnika pravilo, a ne izuzetak”, nastavio je mladi Šešelj.

Poslanik radikala je dalje u svom obraćanju istakao da bi, imajući sve navedeno u vidu, nastavljanje ovakve prakse uslovilo ne samo potrebu za novim Zakonom, nego bi dovelo i do toga da država više neće imati mogućnost da ispravi sve greške i sve stvari koje su napravili narodu, koje prave i praviće javni i privatni izvršitelji.

Šta je dalje u debati sa poslanicima vladajuće većine u Skupštini Srbije rekao u vezi ovog problema Aleksandar Šešelj, pogledajte u video prilogu iznad.

Pogledajte video:

(Srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …