Home / TEMA DANA / SKANDAL U SUDU KOSOVSKE MITROVICE: Predsednik Kabašić podneo ostavku, zbog „muljanja“ u istrazi UBISTVA IVANOVIĆA?!

SKANDAL U SUDU KOSOVSKE MITROVICE: Predsednik Kabašić podneo ostavku, zbog „muljanja“ u istrazi UBISTVA IVANOVIĆA?!

Predsednik Osnovnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Nikola Kabašić, koji je bio uključen u istragu ubistva Olivera Ivanovića, podneo je ostavku na tu funkciju.

Prema našim saznanjima, Kabašić nije naveo razloge zbog kojih je podneo ostavku i nije želeo da govori za medije.

Predsednik kosovskog Sudskog saveta Nehat Idrizi potvrdio je naša saznanja.

– Ostavku je podneo iz ličnih razloga, nije naveo detalje, rekao je Idrizi i dodao da Savet još uvek nije prihvatio Kabašićevu ostavku.

Nikola Kabašić imenovan je na mesto predsednika Osnovnog suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici u oktobru prošle godine.

Nezvanično saznajemo daje Kabašić ostavku podneo nakon što je u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića, izneo različito tumačenje šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera sa mesta ubistva, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci koji su bili pritvoreni, u odnosu na tumačenje koje je za isti medij izneo glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja.

Sulja je rekao da je tužilaštvo uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Mitrovici da ne odredi pritvor dvojici policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je Kabašić rekao da ovakvu odluku suda obrazlaže time da tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora.

Kabašić postavljen na funkciju predsednika Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici pre nekoliko meseci u skladu sa sporazumom iz dijaloga Beograda i Prištine koji se odnosi na integraciju pravosuđa na severu Kosova u prištinske institucije.

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …