Home / TEMA DANA / SLOVENIJU PRETVARAJU U VENECUELU: Naoružani desničari se “spremaju za rat sa muslimanima i levičarima“ (VIDEO)

SLOVENIJU PRETVARAJU U VENECUELU: Naoružani desničari se “spremaju za rat sa muslimanima i levičarima“ (VIDEO)

Slovenački ultradesničari, koji se predstavljaju kao Štajerska garda, postavili su na društvene mreže fotografije i snimke sa okupljanja na nepoznatoj lokaciji, najavljujući „vrelu jesen“ i proteste koji će „Sloveniju pretvoriti u Venecuelu“, objavio je portal „24 ur“.

Na fotografijama se vide naoružani i maskirani pripadnici te grupe.

Portal navodi da brojni Slovenci nisu verovali da se ovakve stvari dešavaju, ali je kasnije tu vest potvrdio nekadašnji predsednički kandidat Andrej Šiško, koji je tamošnjim medijima rekao da se upravo on nalazi na čelu te grupe.

Šiško je, inače, zagovornik samostalne štajerske države i tvrdi da je ona stvorena još 24. juna 2017. godine, prenosi RTS.

Slovenačka policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja, iako pripadnici ove jedinice tvrde da se „slovenački radikalni desničari spremaju za rat s muslimanima i levičarima“, preneo je Tanjug.

Portal „24 ur“ navodi da su za ovakve prekršaje određene kazne zatvora u trajanju od tri do pet godina.

Pogledajte video:

Check Also

POSLEDICE ĆE BITI UŽASNE: VAŠINGTON SE UPUSTIO U “FRONTALNI NAPAD”, KOJI PRETI DA SE PRETVORI U EKONOMSKU KATASTROFU ZA CEO SVET

Izraelski politički ekspert Jakov Kedmi opisao je suštinu američke strategije protiv Kine, koja bi na …