Home / TEMA DANA / ŠOK INTERVJU! PROFESOR BEOGRADSKOG UNIVERZITETA ZAPREPASTIO NACIJU: U Srbiji pravoslavaca skoro da nema! I TO NIJE SVE…

ŠOK INTERVJU! PROFESOR BEOGRADSKOG UNIVERZITETA ZAPREPASTIO NACIJU: U Srbiji pravoslavaca skoro da nema! I TO NIJE SVE…

U religiji se sve vrti oko eshatologije – verovanja u zagrobni život. Zato se dešavaju ovakve turbulencije jer ljudima koji vladaju Evropom ništa nije jasno.

Muslimani to slede da bi posle smrti ovozemaljske, a veruju u zagrobni život, obezbedili sebi mesto u raju. Oni nemaju dilemu. Uslov da odu u raj je da naprave islamsku državu.

Zato musliman ne može biti lojalan podanik nijednog političkog poretka koji se ne zasniva na islamu, kaže profesor na Fakultetu političkih nauka dr Miroljub Jevtić.

On kaže da ovo govori sa dubokom moralnom odgovornošću prema prijateljima muslimanima, „a ima ih mnogo“.

„Doduše većina njih su nominalni muslimani. To znači – oni kažu da su muslimani kao što Srbi kažu da su pravoslavci a nisu. U Srbiji pravoslavaca skoro da nema.

Jer onaj ko ne veruije u bezgrešno začeće nije hrišćanin“, rekao je prof. Jevtić i naglašava da islam negira osnovnu postavku hrišćanstva- da je Isus Bog.

„Muslimani ne poštuju Isusa… Poštuju ga samo kao proroka ali to je najveća uvreda za hrišćane. Ako Isus nije Bog onda cela naša vera gubi smisao.“

Prema njegovim rečima glavni problem Evrope sa islamom je da priroda islama nije isto kao priroda hrišćanstva.

Smatra se da je u islamu pravo ono što je ideologija u hrišćanstvu. Islam se izražava kroz pravo što znači da mora postojati supremacija pravne norme.

Ne može Sadik Kan, gradonačelnik Londona, iskreno da proizvodi britanske zakone ako iskreno veruje u islam. Ali njemu je po islamu dozvoljeno da laže. To se naziva takijah.

To znači da kada se muslimanio nađu u situaciji da ne mogu iskreno da pokažu svoja iskrena osećanja i namere, da se onda predstavljaju lažno“, tvrdi Jevtić.

On kaže da je cilj islama svetski kalifat.

„Muhamed je jedna od najznačajnijih ličnosti svetske istorije. On je fascinantan čovek vredan svaklog poštovanja. Radi se o čoveku koji je napravio takav sistem da je sproveop duhovnu revoluciju koja u ovom momentu ima ozbiljne šanse da celu zemlju pretvori u dara islam“,. kaže Jevtić.

Profesor Jevtić tvrdi da sve religije osim hrišćanstva u Novom zavetu dozvoljavaju ubijanje pod određenim uslovima.

Govoreći o pojmu velike Albanije prof. Jevtić kaže da je to „problem na nivou diskursa.“

„Albanci ne žele ni malu ni veliku Albaniju. Albanci nisu nacija, oni su amorfna narodna masa koja govori albanski. Mogu da postanu nacije ali moraju da prevaziđu verske razlike“, rekao je Jevtić.

Komentarišući razlike između Tačija i Haradinaja on ističe:

„Haradinaj je u jednom intervjuu rekao da je rođen kao musliman ali da nije ušao u džamiju i da ne veruje u to. S druge strane Tačija ćete videti kako se moli u džamiji.

I još nešto, po svemu sudeći Haradinaj je protiv izručenja gulenista i zbog toga je smenio ministra policije i šefa obaveštajne službe.

Ali njih su isporučili Tačijevi. Ako je Tači isporučio Erdoganu guleniste, koji se računaju kao američki saveznici, to pokazuje da Albanci postaju sve jači i jači i da im i SAD ne treba više.“

Pogledajte video:

(Mediji)

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …