Home / TEMA DANA / ŠOKANTNA ISPOVEST RAZOTKRILA ko je spremao „DRŽAVNI UDAR“ u Crnoj Gori i „ATENTAT“ u Jajincima

ŠOKANTNA ISPOVEST RAZOTKRILA ko je spremao „DRŽAVNI UDAR“ u Crnoj Gori i „ATENTAT“ u Jajincima

Sinđelić me je kontaktirao putem fejsbuka i zamolio da se nađemo, napominjući da se radi o „srpskoj stvari“ kazao je Nemanja Ristić kojeg je Srbija, u februaru ove godine, odbila da izruči Crnoj Gori zbog navodne umešanosti u „državni udar“ i kojeg je na pretresu 26. i 27. oktobra pominjao svedok-saradnik Saša Sinđelić.

500

Ristić navodi da mu je Sinđelić tražio kompromitujući materijal protiv tadašnjeg premijera Mila Đukanovića i ponudio da mu plati ne novcem već sa 20 kilograma heroina, koji mu se nalazio u gepeku i za kojeg je tvrdio da ima garanciju ANB-a o zaštiti.

Ristić je naveo da ne poznaje nikog osim Bratislava Dikića koje je jednom vidio na anti-NATO mitingu.

„Sinđelić je došao vidno pijan i drogiran, pričao nepovezane i nelogične stvari izjašnjavajući se kao veliki patriota i tražio od mene kompromitujući materijal u vezi Mila Đukanovića koji bi mogao biti korišten protiv dotičnog. Ja sam mu odgovorio da moram da se raspitam pa ćemo se čuti. Odmah po rastanku dobio sam informacije o Sinđeliću, da je pod crvenom interpolovom poternicom za ubistvo Hrvatskoj, da diluje narkotike za određene ljude iz ANB-a (Agencija za nacionalnu bezbednost) kao i da je saradnik šiptarske tajne policije i takođe njihov diler,“ navodi Ristić i dodaje:

„Dobio sam informacije da je u stalnom kontaku sa ukrajinskim borcima koji se bore protiv Rusa i čudnim bračnim parom Zinger, koji su bezbednosno interesantni. Takođe, bio je u stalnom kontaktu sa NATO lobistima Vencislavom Bujićem o čemu postoje fotografije i Darkom Trifunovićem, a to može da svedoči i njegova bivša žena.“

Manje kompromitujući materijal o Milu Đukanoviću 80.000 evra, ozbiljan 400.000 evra

Ristić je ispričao da je odlučio se opet da se vidim sa Sinđelićem, jer je „postojala osnovana sumnja da dotični hoće da učini neku diverziju, manipulaciju, nameštaljku zaposlenim u Ruskoj Ambasadi u Beogradu i Podgorici, rusofilima, srpskim patriotama ali se nije tačno znalo još uvek o čemu se radi“.

„Na sledećem sastanku ja sam mu rekao da manje ozbiljan kompromitujući materijal o Đukanoviću košta 80.000 evra a veoma ozbiljan 400.000 evra.

Počeo je da negoduje i da priča kako on stalno rizikuje svoj život i putuje po Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu braneći Srbiju, nisam shvatio šta je hteo da kaže tim, kako ne može očima da smisli Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja i kako bi imao moći, snage i želje da ga lično zakolje,“ kazao je Ristić i istakao da je tek tad shvatio da se radi o „totalnom ludaku, bolesniku“, koji je prema njegovom svedočenju tada došao „sav prljav, pocepan sa travom koja mu je virila iz patika“.

Sinđelić već tad bio u kontaktu sa ANB-om i SDT-om. „Udar“ je nameštaljka Đukanovića

„Dogovaramo se da se vidimo još jednom. U međuvremenu, ja saznajem da je njegov zadatak da izmanipuliše srpske patriote navlačeći ih u Crnu Goru i da je sa njegovog telefona non-stop u kontaktu sa ljudima ANB-a, i već tada sa Specijalnim tužilštvom Crne Gore, kao i sa pripadnicima tajne službe SIK sa Kosova.

I da je sve kompletno nameštaljka u organizaciji prvenstveno Mila Đukanovića, čelnika Američke ambasade u Podgorici, Bebe Popovića, ANB, SIK itd.

Na zadnjem sastanku mi objašnjava da su to prevelike pare, da ima veoma dobru saradnju sa ljudima iz Telenora koji mogu da prisluškuju i lociraju koga hoće i da to može biti korišćeno i protiv Vučića i njegove porodice, te da su mu to omogućili kontakti iz crnogorske tajne policije,“ kazao je Ristić za  podgorički portal IN4S i naglasio:

„Kaže mi da ne može da mi da mi da tako veliki novac već mi nudi 20 kilograma heroina, otvara gepek i pokazuje isti i kaže da za to postoji garancija ANB-a o zaštiti. Pre toga mi je ispričao o svom planu za Crnu Goru i njegovoj organizaciji za ubistvo Mila Đukanovića, što je totalni paradoks obzirom da kaže da je ANB garant za heroin.

Ja sam mu rekao da dotičnog treba da uhapsi država kao kriminalca, da od tih okupljanja nema ništa i izvikao se na njega kako se usudio da mi tako nešto ponudi. Sa njim je bio Miloš Jovanović za kojeg sam posle saznao preko medija da je i on učesnik pomenutog događaja.“

Ista organizacija stoji i iza ostavljanja oružja u Jajincima

Ristić navodi da je ceo slučaj prijavio odmah FSB, kao i određenim ljudima iz srpskih službi.

„Postoji osnovana sumnja da ista organizacija stoji i iza ostavljanja oružja u Jajincima,“ napominje Ristić.

On je kazao da mu je Sinđelić rekao da misli kako treba ubiti i Brana Mićunovića.

(Mediji)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …