Home / TEMA DANA / ŠOKANTNO PREDVIĐANJE EKSPERATA: EU NE MOŽE IZDRŽATI RASTUĆU MIGRACIJSKU KRIZU- POČINJE RASPAD?!

ŠOKANTNO PREDVIĐANJE EKSPERATA: EU NE MOŽE IZDRŽATI RASTUĆU MIGRACIJSKU KRIZU- POČINJE RASPAD?!

Migranti nastavljaju da beže sa Bliskog istoka u Evropsku uniju, birajući Belorusiju kao „pretovarnu stanicu“. U trenutnoj situaciji, baltičke države krive Minsk za prebacivanje izbeglica. 

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Litvanije je izvestilo da će pokrenuti pitanje sankcija Belorusiji na nivou Evropske unije.

Anton Bredikhin, ruski politički ekspert, glavni urednik časopisa Archont, u intervjuu za Federalnu novinsku agenciju prokomentarisao je novu migrantsku krizu koja se rasplamsava u Evropi.

Prema njegovim rečima, baltičke zemlje svojim rukama grade zid između sebe i Evropske unije.

„Mislim da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da se zemlje EU dele po nekoliko osnova: ekonomskim i stavu prema pitanju migracija.

Naravno, Nemačka će ostati lider Evropske unije, i njoj će biti delegirana većina glasova za donošenje evropskih odluka.

A zemlje koje napuste zajedničku evropsku politiku – Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska, Mađarska- izgubiće svoj puni uticaj na sudbinu EU.

Moguće je da će Berlin usvojiti vizna ograničenja za ove države. Baltičke zemlje, a da to i ne znaju, već stvaraju granicu između sebe i Evropske unije “, rekao je sagovornik FAN-a.

politikolog je rekao da bi rastuća migrantska kriza mogla da stavi tačku na Evropsku uniju.

„Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska, Mađarska pokušavaju da očuvaju svoje društvo od uticaja migranata, što je dovelo do destruktivnog efekta unutar Evropske unije.

U budućnosti ćemo videti da će se ove zemlje početi ujedinjavati protiv zajedničke evropske agende. Njihova politika će imati izraženu nacionalističku ideologiju.

A onda će se dogoditi sledeće: Evropska unija jednostavno neće izdržati i doći će do njenog raspada. Ovo će biti veliki izlazak zemalja iz EU. Moguće je da će zemlje koje napuste Evropsku uniju formirati svoj blok “, rekao je on.

Ekspert je dodao da bi zemlje koje su napustile Evropsku uniju mogle naknadno postati deo evroazijskog prostora.

„Zauzvrat, Rusija će na ovoj osnovi moći da pronađe dodirne tačke sa zemljama koje su napustile Evropsku uniju.

Glavna stvar je da ne propustite trenutak koji će nam omogućiti da vratimo naše zemlje, koje je u 18. veku kupilo Rusko carstvo, tako da ponovo postanu deo jedinstvenog ekonomskog i političkog evroazijskog prostora “, rezimirao je Anton Bredihin.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …