Home / TEMA DANA / SPREMA SE PRIZNANJE- VUČIĆ OTKRIO: „SRBIJI SLEDI IZUZETNO TEŽAK PERIOD..“

SPREMA SE PRIZNANJE- VUČIĆ OTKRIO: „SRBIJI SLEDI IZUZETNO TEŽAK PERIOD..“

Predsednik SNS i Srbije, poručio je danas da veliki skup koji je zakazan za 19. april u Beogradu, u okviru kampanje Budućnost Srbije, neće početi sve dok ne budu mogli svi da dođu i da će biti probijena svaka blokada koju pokuša da postavi opozicija da bi sprečila ljude da dođu u Beograd.

„Ajd’, probajte da blokirate, pa ćete da vidite. Svaku blokadu ćemo da vam probijemo, na svakom mestu. Da vidite, bando fašistička, da fašizam u Srbiji neće proći”, poručio je Vučić, nakon čega je dobio veliki aplauz u Sava centru, prenosi Tanjug.

On je na taj način odgovorio na najave iz Saveza za Srbiju da nije isključena blokada puteva po Srbiji, kako bi pristalice SNS bile sprečene da dođu na skup 19. aprila.

Ponovio je da miting u petak neće početi dok svi koji žele ne budu mogli da dođu.

„A, ići ćemo u svako selo, u svako mesto, gde god se bilo koji sledbenik fašiste Obradovića, tajkuna Đilasa i Jeremića usudi da blokira ljude i da im spreči kretanje… Dok ne oslobodimo te puteve, neće krenuti miting u Beogradu, makar dva dana čekali, ovde u Beogradu”, naglasio je Vučić.

On je rekao da zahtevi opozicije pokazuju da oni ne žele ništa za narod, već samo za dvojicu tajkuna, Đilasa i Šolaka.

Kako je rekao, jedan zahtev se odnosi na REM, iako po zakonu to ne može da se ispuni, ali i upitao kome od građana to treba, odnosno konstatovao da ljude pre svega zanimaju plate, penzije, veće subvencije…

„Ne, oni to rade da bi Đilas i Šolak mogli kontrolišu neke medije”, konstatovao je Vučić.

Drugi zahtev se, kaže, odnosi na RTS, što bi, opet, išlo njima u korist.

Treći zahtev je, dodaje, u vezi sa izbornim zakonima, koje su, podsetio je, „sami doneli dok su bili na vlasti, a danas im ne valjaju”.

Vučić je rekao da su spremni da razgovaraju o tome, i da su im uputili poziv za razgovor u parlament, jer je skupština jedino mesto za to.

„Ali, oni onda kažu da neće u parlament, jer su neka ‘viša sila’… Hoćete na ulici, ali mi na ulici nećemo da razgovaramo”, poručio je on.

Ako idemo na izbore, pobedićemo ubedljivije nego ikad

Predsednik Srbije i SNS rekao je danas da će sa konačnim stavom o izborima izaći posle sastanaka sa svetskim liderima, ali, ističe, ako se ide na izbore, onda je cilj da politički protivnici budu pobeđeni ubedljivije nego ikad.

„Zamolio sam Predsedništvo, kao i za Kosovo, da sačekamo završetak razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, ruskim Vladimirom Putinom, liderima Nemačke i Francuske, Angelom Merkel i Emanuelom Makronom. Posle toga, pojaviću se pred Glavnim odborom, proširenim Izvršnim odborom, sa konačnim stavom”, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Ako Priština do 6. maja ne ukine takse, uvodimo kontramere

Ako do 6. maja ne budu ukinute takse na srpsku robu, biće održana posebna sednica Glavnog odbora SNS, na kojoj ćemo izaći sa merama protiv Prištine, poručio je danas predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

Tada će biti šest meseci od kako je Priština uvela takse na robu iz centralne Srbije, podsetio je on u obraćanju članovima Glavnog i Izvršnog odbora u proširenom sastavu.

„A, odmah da kažem svima koji su naučili da zovu telefonom i da prete, ako Srbi samo podignu ruke u gard, a šest meseci nas tuku i ostaviše nas u modricama, nemojte da me zovete. Nisam dostupan”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Srbija ima pravo na svoje dostojanstvo, ponos i obraz, zaključio je Vučić.

Od nas će tražiti puno priznanje Kosova, a Srbija da ne dobije ništa

Srbiji sledi izuzetno težak period, od nas će se nje tražiti priznanje pune nezavisnosti i teritorijalne celovitosti Kosova i Metohije, rekao je danas predsednik SNS i Srbije, Aleksandar Vučić na sednici Glavnog i Izvršnog odbora stranke u proširenom sastavu.

On je takođe preneo da očekuje, u Berlinu, zahtev za nekim novim formatom razgovora o KiM, a da pri tome Srbi ne dobiju ništa, a Albanci dobiju nezavisnost, prenosi Tanjug.

Check Also

BOING OBJAVIO CELOM SVETU: „NAPRAVILI SMO UBICU RUSKIH S-300 I S-400 PVO SISTEMA!“ NEMCI ODMAH NARUČILI 45 KOMADA! (VIDEO)

U Nemačkoj se vodi žestoka rasprava o obnovi ratnog Vazduhoplovstva (Luftvafe). Federalno ministarstvo odbrane preporučilo …