Home / TEMA DANA / SPREMAJU NAROD NA PREDAJU: TRENUTNO STANJE NA KOSOVU NIJE U INTERESU SRBIJE, A I VREME RADI PROTIV NAS..

SPREMAJU NAROD NA PREDAJU: TRENUTNO STANJE NA KOSOVU NIJE U INTERESU SRBIJE, A I VREME RADI PROTIV NAS..

Ne smemo čekati da nam rode vrate Kosovo u ustavno-pravni sistem Srbije, izjavio je Rasim Ljajić.

U vladi postoji apsolutno jedinstvo oko toga da zamrznuti konflikt nije u interesu Srbije, da vreme u ovom slučaju nije naš saveznik i da Srbija treba da igra aktivnu ulogu u traženju održivog i trajnog rešenja za taj problem, a ne da čeka da rode vrate Kosovo u ustavno-pravni sistem Srbije, izjavio je ministar trgovine i telekomunikacija.

Ljajić je u intervjuu za “Blic” rekao da neće prisustvovati sednici skupštine na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneti izveštaj o KiM, jer će sa sa kolegom iz BiH Mirkom Šarovićem u Sarajevu razgovarati o šteti koju su kosovske takse prouzrokovale za privredu Srbije u BiH.

“Mi ćemo zatražiti jednostavan odgovor od evropskih institucija da li CEFTA uopšte više postoji ili je potrebno njeno redefinisanje sa drugim konstituentima”, rekao je Ljajić.

On je dodao da, što se sednice Skupštine tiče, ceni da je jako važno da sve političke stranke iskažu svoje viđenje rešenja kosovskog pitanja.

Ljajić je rekao da se Beograd od uvođenja taksi ponašao krajnje uzdržano i odgovorno i da je vodio računa da nijednom odlukom ne pogorša položaj Srba na Kosovu, posebno u enklavama.

“Mi smo svakako pretrpeli ekonomsku štetu, ali je politička šteta Prištine zbog uvođenja taksa takođe bila velika, iako to oni neće priznati. Kosovo zbog taksi po prvi put gubi bezrezervnu političku podršku koju je do sada imalo. Osim toga, gube i potrošači na Kosovu koji moraju sada da plaćaju skuplje proizvode koji su zamenili srpske”, ukazao je Ljajić.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …