Home / TEMA DANA / SRBIJA POSTAJE GLAVNA VOJNA SILA U REGIONU: Evo kakvo je oružje Putin ponudio Vučiću..

SRBIJA POSTAJE GLAVNA VOJNA SILA U REGIONU: Evo kakvo je oružje Putin ponudio Vučiću..

Ruska informativna agencija Regnum `prepričala` je svojim čitaocima tekst objavljen u „Večernjim novostima” u kojem se navodi da je Vladimir Putin Aleksandru Vučiću – u vreme parade na Crvenom trgu – preporučio da Srbija od Rusije nabavi raketno-topovski sistem „Pancir-S1” i višecevni raketni bacač „Uragan”.

„Novosti” su na tu temu objavile ovaj tekst:

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je šta mu je tokom parade šapnuo njegov domaćin Vladimir Putin.

Šef države kaže da Putin odlično poznaje rusko naoružanje i da mu je u trenutku kada su ispred njih prolazili sistemi “Pancir” i “Uragan” došapnuo da je to prava stvar za Srbiju i da su se odlično pokazali u Siriji, napominjući da je “Uragan” veoma skup za nas, dok mogućnost nabavke “Pancira”, o čemu su “Novosti“ juče pisale, nije dodatno komentarisao.

“Za Putina je najradosniji trenutak bio prolazak tenka T-34 sa beloruskog fronta. To je podsećanje na Drugi svetski rat i legendarni ruski tenk koji je izlazio na kraj sa najmoćnijim nemačkim ‘leopardima’. Ali se meni u više navrata naginjao da kaže – ovo oruđe nam se pokazalo veoma dobro u Siriji, ovo bi trebalo i vi da razmotrite. Ovo je pokazalo najveću efikasnost”.

Posebno mi se obratio kada su u pitanju bila dva sistema – jedan je “Pancir S”, a drugi “Smerč”, rekao je Vučić.

Dodao je da kada je reč o sistemu “Uragan smerč” nemamo mogućnosti i ne možemo to sebi da priuštimo u ovom trenutku.

Putin mu je, kako je kazao, rekao da su ti sistemi pokazali izuzetnu snagu, efikasnost u pravoj borbi, ne vežbovnim aktivnostima već u dejstvima u Siriji”.

Regnum je iz teksta posebno potencirao da se Putin Vučiću u vreme parade „često naginjao”, da je predsednik Srbije rekao da je „Uragan” za nju preskup, a da se povodom „Pancira-S” uzdržao od komentara.

Agencija je naglasila da Srbija u poslednje vreme radi na jačanju svojih oružanih snaga. I navela da je Rusija 2017-te Srbiji besplatno isporučila šest lovaca MiG-29 i da će isto učiniti i sa 30 tenkova T-72 i istim brojem borbenih vozila pešadije BRDM-2.

Regnum navodi da se radi o naoružanju vrednom 600 miliona dolara.

Dodatno je podsetio da Beograd pregovara sa ruskom državnom kompanijom „Rosoboronэksport” o kupovini šest višenamenskih helikoptera Mi-17 i četiri borbena Mi-35.

Regnum podseća i da Srbija može od Belorusije kupiti zenitne raketne sisteme S-300 i još šest lovaca MiG-29.

Na kraju naovi da eksperti procenjuju da će Vojska Srbije – kad sve pomenute isporuke budu završene – „postati najmoćnija vojna sila u regionu”.

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …