Home / TEMA DANA / SRBIJA U TEŠKOM ŠOKU: Vučić planira da Srbiju pretvori u izbeglički kamp…

SRBIJA U TEŠKOM ŠOKU: Vučić planira da Srbiju pretvori u izbeglički kamp…

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Aleksandar Vučić planira da Srbiju pretvori u kamp za izbeglice sa Bliskog istoka i da zbog toga u inostranstvu okreću glavu od gaženja demokratije i ljudskih prava koje sprovodi aktuelna vlast.

“Ako je neki prostor zamišljen da bude potencijalni izbeglički kamp, onda tu nije potrebna demokratija. To dobrim delom objašnjava manjak kritike Evrope prema diktaturi i autokratiji u Srbiji. Bezobzirna i brutalna vlast u Srbiji spremna je da uradi apsolutno sve ne bi li joj se dozvolilo da nastavi da čerupa sve što može”, rekao je Jeremić na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Bačka Topola.

Jeremić je naveo da se naprednjačkoj vlasti mora stati na put, ako Srbija ne želi da bude tampon zona izmedju Bliskog istoka i Evrope, nego demokratska, uredjena i prosperitetna evropska država, bez obzira da li će ući u Evropsku uniju.

“Ako želimo da budemo takva zemlja i ako želimo da sprečimo da Srbija na svakih nekoliko godina ostaje bez pola miliona ljudi, moramo stati na put ovoj kriminalizovanoj vlasti. Režim sprovodi kriminalizaciju svih institucija, od lokalnog do najvišeg nivoa, jer kada država i kriminal postanu jedno, onda nema promene vlasti. To se dogodilo u Crnoj Gori”, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da Vučić priprema veliku propagandnu akciju kojom će gradjane slagati da zarad mira mora da stavi potpis na kosovsku nezavisnost, odnosno na sporazum kojim bi Priština dobila stolicu u UN, i dodao da je to, pored izbeglica, takodje razlog zbog kojeg neki medjunarodni krugovi okreću glavu od Vučićevog gaženja demokratije.

Predsednik Narodne stranke je naveo da se Srbija pod naprednjačkom vlašću “ubrzano prazni” i broj stanovnika se smanjuje, i dodao da će, ako se taj trend nastavi, za svega jednu ili dve generacije, biti dovedeno u pitanje postojanje čitavog naroda i države, jer je to proces koji se teško zaustavlja i preokreće.

Na skupu su govorili i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš i predsednik Izvršnog odbora Vladimir Dobrosavljević.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Bačka Topola izabran je Aleksandar Karabasil.

(Beta)

Check Also

UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera …