Home / TEMA DANA / SRUŠILI AMERIČKU STRATEGIJU DO TEMELJA: Napali Ruse sankcijama i cenom nafte, ali ih je ruski kontraudar prenerazio, evo kako..

SRUŠILI AMERIČKU STRATEGIJU DO TEMELJA: Napali Ruse sankcijama i cenom nafte, ali ih je ruski kontraudar prenerazio, evo kako..

putin
Rusija bi mogla znatno da uveća proizvodnju nafte u sledećih 10 godina za dodatnih 200 miliona tona godišnje, kažu u ruskoj naftnoj kompani “Rosnjeft”.

Po američkom proračunu, Rusija je trebalo da padne na kolena, tako što su uz SAD i sve arapske zemlje povećale proizvodnju i smanjile cene nafte. Međutim, posle nekoliko godina uz sve sankcije Evropske Unije, Rusija je odgovorila tako što je povećala proizvodnju i postala najveći proizvođač nafte na svetu.

Sada su u problemu svi koji su napali na taj način Rusiju. Očigledno je da ne poznaju Ruse dovoljno.

Na evroazijskom forumu u Veroni, direktor ove kompanije Igor Sečin rekao je da bi deficit mogao biti smanjen i da bi sigurnost evroazijskog snabdevanja energentima mogla biti obezbeđena kroz nove projekte u arktičkom pojasu, severnom Sibiru i Kaspijskom moru uz razvoj novih gasovoda i naftovoda kao i ostale energetske infrastrukture.

“Rusija će značajno povećati naftnu proizvodnju u budućnosti ako za to bude postojala tržišna potražnja i ako se obezbede tehnološki i ekonomski preduslovi”,rekao je Sečin.

“Rosnjeft” predviđa dodatno povećanje u svetskoj naftnoj potrošnji od najmanje 15 miliona barela (2.370 miliona litara) na dan do 2040. godine.

Podsetimo, prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna da se uključi u razgovore o zamrzavanju ili smanjenju nivoa proizvodnje nafte, a kako je rekao, za to postoji samo jedan problem.

Sečin je odmah nakon Putinove izjave istakao da Rosnjeft neće smanjiti proizvodnju nafte, kao deo mogućeg dogovora sa OPEK-om.

Check Also

AMERIČKI PATOLOG DžEFRI BEJDEN: EPSTAJN SE NIJE OBESIO, ZADAVLjEN JE U ZATVORU NA MENHETNU

Američki frenzički patolog – doktor Majkl Bejden – tvrdi da je Džefri Epstajn, milijarder pedofil, …