Home / TEMA DANA / Stamatović: Zašto Putin prima Vučića koji ga je do sada obmanuo 100 puta, i šta stoji iza toga..?

Stamatović: Zašto Putin prima Vučića koji ga je do sada obmanuo 100 puta, i šta stoji iza toga..?

stamatovic

Predsednički kandidat Milan Stamatović, koji je u protekla dva dana na udaru Aleksandra Vučića, koji ga optužuje da je navodno ukrajinski špijun i vođa mafijaškog klana Mila Đukanovića na Zlatiboru, kazao je danas na vanrednoj konferenciji za medije da je upravo Vučić glavni saučesnik Đukanovića u lažnom državnom udaru u Crnoj Gori.

„Možda sam baš ja na udaru, jer sam jedini u ovoj kampanji jasno i glasno govorio da predsednik Putin ne sme da primi Vučića pre 2. aprila jer je mnogo puta obmanuo Ruse i da iza scenarija tzv. pokušaja državnog udara u Crnoj Gori, kao saučesnik Mila Đukanovića, stoji Aleksandar Vučić lično“, kazao je Stamatović.

Tokom konferencije Stamatović je dao medijima na uvid, dopis Ambasade Ukrajne koji je dobio faksom, a koji dokazuje da je, upravo zato što je jedini u Srbiji zvanično primio delegaciju Vlade (ruskog) Krima, „zaradio“ protest iz tog diplomatskog predstavništva.

„Zbog svih ovih napada na mene i još neke predsedničke kandidate, pogotovo Jankovića, Jeremića i Obradovića, pozivam sve opozicione kandidate koji se tako osećaju i deluju da zajedno uputimo zajednički protest međunarodnoj i domaćoj javnosti i institucijama“, apeluje Stamatović i naglašava da su svi napadi i klevete bili na ličnoj osnovi.

„Jedan je oklevetan da mu je žena vođa narko klana, jedan drugi da je ubio svog druga pre 25. godina, treći da je špijun CIA“, kazao je on.

„Osim što smo nas četvorica targetovani i oklevetani na ličnoj osnovi, izborni proces u ovoj predizbornoj kampanji je najneregularniji od 1990, jer je medijski odnos zastupljenosti kandidata 92 % za Vučića, a samo 8 % za ostalu desetoricu“, ističe Stamatović i dodaje da pojedini kandidati, poput Čanka i Preletačevića, rade za Vučićeve interese i da imaju zadatak da izbore predstave kao cirkus u kome je samo Vučić ozbiljan kandidat i da usmere sve glasove ka njemu kao jedinom garantu opstanka Srbije.

Stamatović je potvrdio da će uskoro formirati političku stranku zasnovanu na timskom, a ne liderskom radu koja će biti jedinstvena u Srbiji, po tome, što će se, od Zlatibora širiti prvo po unutrašnjosti Srbije, a onda polako ulaziti i u Beogradu.

„Iako još delujemo kao udruženje građana, mi smo već na vlasti ili učestvujemo u vlasti u pet lokalnih samouprava“, izjavio je Stamatović.

(IN4S)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …