Home / TEMA DANA / STEŽU OBRUČ OKO SIRIJE I RUSA: Izrael raspoređuje rakete kojima će moći da tuče svaku tačku na Bliskom Istoku!

STEŽU OBRUČ OKO SIRIJE I RUSA: Izrael raspoređuje rakete kojima će moći da tuče svaku tačku na Bliskom Istoku!

Ministarstvo odbrane Izraela objavilo je da kupuje nove unapređene rakete koje mogu da dosegnu bilo koju tačku na Bliskom istoku.

Nove precizne rakete kratkog i dugog dometa će značajno povećati sposobnost Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i osigurati veliku tačnost, navelo je Ministarstvo uz napomenu da je korišćena inovativna tehnologija.

„Mi činimo IDF jačom i savršenijom”, rekao je ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman.

Izraelski mediji navode da je sporazum vredan više stotina hiljada dolara potpisan s izraelskim proizvođačem oružja izraelskom vojnom industrijom.

Takođe pišu da će rakete zemlja-zemlja koristiti protiv libanskog šiitskog Hezbolaha.

U Izraelu tvrde da je ta proiranska organizacija značajno ojačala svoje vojne sposobnosti i da ima arsenal od 100.000 do 120.000 kratkodometnih i projektila i raketa srednjeg dometa, te nekoliko stotina raketa dugog dometa.

Ranije ovog meseca Džeruzalem post je objavio da se Izrael ponovo sprema za rat s Hezbolahom i da se fokusirao na poboljšanje vojne tehnologije i simulirao vojne vežbe na severu.

„Sporazum za raketni sistem će omogućiti pokrivenost u roku od nekoliko godina svake tačke u kratkim i dalekim dometima”, rekao je danas Liberman o ovim raketama.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …