Home / TEMA DANA / STIŽE BRUTALNO UPOZORENJE IZ MOSKVE: Ako Amerikanci ovo urade, to je objava rata!

STIŽE BRUTALNO UPOZORENJE IZ MOSKVE: Ako Amerikanci ovo urade, to je objava rata!

rusija- putin- rat

 

Implementacija američkog nacrta zakona o kontroli nad ruskim lukama na Dalekom istoku predviđa vojni scenario, što je jednako objavi rata, izjavio je za Sputnjik predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov.

Američka administracija može da preuzme pod posebnu kontrolu ruske luke Vladivostok, Nahotka i Vanjino u kontekstu sprovođenja sankcija protiv Severne Koreje. Ovakva odredba nalazi se predlogu zakona koji je u četvrtak usvojio Predstavnički dom američkog Kongresa.

„Nadam se da ovaj nacrt zakona nikada neće biti realizovan, jer njegova implementacija predviđa vojni scenario u kome će američka vojska vršiti prinudnu inspekciju svih brodova. Ova vrsta vojnog scenarija mi nije jasna, jer to znači objavu rata“, istakao je Kosačov.

Prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu ruske Dume Andrej Krasov je rekao da se američka kontrola ruskih luka na Dalekom istoku ne uklapa u koncept održavanja međunarodne bezbednosti i naglasio da nijedan američki brod neće ući u teritorijalne vode Rusije.

„Odgovor može da bude samo jedan: na svaki neprijateljski potez prema Rusiji i našim saveznicima administracija SAD će dobiti odgovarajući adekvatan odgovor. U svakom slučaju, nijedan američki brod neće ući u naše vode. Naše oružane snage i flota imaju sva sredstva da strogo kazne one koji su se drznuli da uđu u naše teritorijalne vode“, rekao je ruski poslanik.

Prema njegovim rečima, „stav američke administracije ponovo se svodi na zveckanje oružjem“. „Zveckaju u Evropi, zveckaju oružjem na Bliskom istoku, a sada počinju da zveckaju oružjem u azijsko-pacifičkom regionu“, istakao je on.

(Izvor: rs.sputniknews.com)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …