Home / TEMA DANA / SVE DRAMATIČNIJE U BELORUSIJI: LUKAŠENKO POKRENUO SPECIJALNE JEDINICE- SPREMA SE UDAR NA DEMONSTRANTE

SVE DRAMATIČNIJE U BELORUSIJI: LUKAŠENKO POKRENUO SPECIJALNE JEDINICE- SPREMA SE UDAR NA DEMONSTRANTE

Lider Belorusije Aleksandar Lukašenko naredio je da se vazdušno-desantna brigada prebaci u grad Grodno, koji se nalazi u blizini granica Poljske i Litvanije, zbog napete situacije na zapadnim granicama, prenosi agencija Belta.

„Mene više zabrinjava situacija na teritoriji naših susednih država – Poljske i Litvanije. Tamo se, kako vam je poznato, održavaju vojne vežbe NATO snaga. Primećuje se eskalacija i povećanje oružanih komponenti na tim teritorijama. Naravno, ne možemo da to ne primetimo i da mirno gledamo.

Kada sam jutros slušao izveštaj načelnika Generalštaba primetio sam da i naše vojnike brine isti problem. Zbog toga molim, s obzirom na napetu situaciju na zapadnim granicama, da se prebaci vazdušno-desantna brigada iz Vitebska u Grodno“, rekao je Lukašenko.

Beloruski lider danas je održao sastanak u Centru za stratešku kontrolu Ministarstva odbrane Belorusije. On je objasnio koji je trenutno njegov glavni cilj.

„U ovom trenutku nemam drugih ciljeva, osim da sačuvam nezavisnu i stabilnu državu“, rekao je Lukašenko.

On je dodao da u zemlji ima dovoljno resursa da bi se osigurala bezbednost Belorusije.

Šta je Lukašenko sakrio?

Strani analitičari međutim sumnjaju u istinitost ovih tvrdnji i smatraju da Lukašenko sprema vojsku u punu gotovost za upotrebu protiv demonstranata ukoliko bunt eskalira.

Jasno je da strane sile pokušavaju da naprave istu režiju kao u Ukrajini i silom dovedu drugu političku postavu.

U tu svrhu Lukašenko je uputio zvaničan poziv Rusiji da vojno interveniše u slučaju dejstva stranih plaćenika.

Check Also

PRELEVIĆ: VUČIĆ JE U PAKLU KRIMINALA- BRISELSKIM SPORAZUMOM JE ZAPEČATIO SUDBINU KOSOVA! (VIDEO)

Gost emisije Kota 17 u produkciji HelmKasta je bio Božo Prelević. Prelević je na samom …