Home / TEMA DANA / Sve više gladnih u Srbiji: Usluge Narodne kuhinje u Kraljevu koristi više od 600 građana!

Sve više gladnih u Srbiji: Usluge Narodne kuhinje u Kraljevu koristi više od 600 građana!

Usluge Narodne kuhinje u Kraljevu koristi više od 600 siromašnih građana, a mnogima od njih je to jedini obrok u toku dana.

narodna- kuhinja- siromasni- gladni

Prema rečima koordinatora Narodne kuhinje u Kraljevu Rajka Krejovića, korisnicima Narodne kuhicnje svakodnevno je na raspolaganju desetak različitih jela i po pola vekne hleba. Krejović kaže da su otvorili i punkt za podelu hrane u Mataruškoj Banji.

Zbog oko tridesetak korisnika u Mataruškoj Banji, proširili smo podelu hrane i van Kraljeva. Ccim se budu stvorili uslovi, slično ćemo učiniti i na drugim mestima, udaljenim od Kraljeva, kako bi smo se što više približili tim ljudima”, rekao je Krejović.

Narodna kuhinja u Kraljevu ima zalihe hrane do polovine sledeće godine, zahvaljujući Crvenom krstu, resornom ministarstvu i lokalnoj samoupravi.

Crveni krst i Grad Kraljevo dokupljuju namirnice koje nedostaju, kao što su začini i dodaci jelima, kako bi obrok bio ukusniji. U Kraljevu imamo nekoliko standardnih donatora koji nam uvek pomažu, a korisnici u Kraljevu dva puta nedeljno dobijaju i mlečne proizvode”, kaže Krejović.

Pored ovih stalnih 600 korisnika, na čekanju za Narodnu kuhinju nalazi se još pedesetak Kraljevčana

(Tanjug)

Check Also

VAŠINGTON POST: NAJVEĆE DEMONSTRACIJE U BEOGRADU POSLE „5. OKTOBRA“

Hiljade ljudi u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji blokiralo je glavne puteve i mostove …