Home / TEMA DANA / SVET NA IVICI RATA?! AMERI U PANICI, UPALjEN CRVENI ALARM! PUTIN POSTAVIO NUKLEARKE U VENECUELI!?

SVET NA IVICI RATA?! AMERI U PANICI, UPALjEN CRVENI ALARM! PUTIN POSTAVIO NUKLEARKE U VENECUELI!?

Diaz Balart je rekao da bi ovo, ako se ispostavi da je istina, moglo da dovede do nuklearnog sukoba u Americi.

Rusija je instalirala nuklearne projektile u Venecueli, tvrdi američki kongresmen iz Republikanske partije, dok tenzije rastu u ovoj južnoameričkoj državi.

Ova šokantna tvrdnja podsetila je sve na Kubansku raketnu krizu, kada je tokom Hladnog rata između SAD i Sovjetskog Saveza umalo izbio Treći svetski rat, zbog ruskih vojnih baza na Kubi.

Kongresmen Mario Diaz Balart objavio je ovo nekoliko dana pošto je predsednik Venecuele Nikolas Maduro slomio pokušaj puča lidera opozicije Huana Gvaidoa.

Govoreći sa Takerom Karlsonom za Foks Njuz, Diaz Balart je rekao da bi ovo, ako se ispostavi da je istina, moglo da dovede do nuklearnog sukoba u Americi.

Republikanski kongresmen, međutim, nije ponudio bilo kakav konkretan dokaz za svoje tvrdnje.

On je rekao i da su ruska, kineska, iranska vojska kao i Hezbolah već u Venecueli, i da žele da iskoriste ovu državu kao “platformu za napad na SAD”.

Upitan da li veruje da bi Vladimir Putin naredio invaziju na SAD, kongresmen je rekao “najbliže što smo ikad došli do nuklearnog rata je bilo kad su Rusi stavili nuklearne rakete na Kubu”.

Diaz je zatim rekao da misli da je rusko nuklearno oružje već u Venecueli, i da će trenutna kriza otvoriti vrata Rusima, Kinezima i drugima da “pojačaju aktivnosti protiv bezbednosnog interesa SAD”.

Uprkos tome što nema dokaza za tvrdnju Diaza, mediji podsećaju da je ruska vojska imala nekoliko misterioznih letova krajem 2018. godine, kao i da su u Karakas sletali bombarderi koji imaju nuklearni kapacitet.

Gvaido je, inače, rekao da razmišlja da od SAD traži da vojno intervenišu u Venecueli, kako bi srušio Nikolasa Madura sa vlasti.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je rekao da je “američka vojna intervencija u Venecueli moguća ako je to neophodno”.

Check Also

„VUČIĆ PODIŽE MIG-ove I ŠALJE TENKOVE DA BI POKRIO IZDAJU KIM“ (VIDEO)

Već nekoliko dana režimski mediji pišu (čak i slikaju oklopna vozila) o tome kako je …