Home / TEMA DANA / TEŽAK ŠOK NA ZAPADU- UJEDINJUJU SE RUSIJA I BELORUSIJA!

TEŽAK ŠOK NA ZAPADU- UJEDINJUJU SE RUSIJA I BELORUSIJA!

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, potpisaće tokom sastanka 9. septembra u Moskvi, sve mape puta za integraciju dve zemlje, izjavio je ambasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško.

„Mi smo, hvala Bogu, na cilju tri godine kasnije, kada je ostala samo jedna od 28 poglavlja. Ovu poslednju ćemo, rešiti 7. [septembra], a već 9. će se predsednici [Ruske Federacije i Belorusije] sastati u Moskvi, gde će biti potpisane sve predstavljene mape puta, i planovi za razvoj i produbljivanje integracija“, rekao je Semashko.

Stranke razgovaraju o političkoj integraciji dve zemlje od 1999-te.

Tokom poslednje Lukašenkove posete Rusiji sredinom jula, beloruski lider sastao se sa Putinom u Sankt Peterburgu. Kako je kasnije objavila pres služba Lukašenka, kao rezultat pregovora, Minsk i Moskva su završili rad na sindikalnim programima o porezima i carinama, i pronašli konačno rešenje spora oko poreskih manevara u oblasti prerade nafte.

Osim toga, Kremlj je potvrdio da su se šefovi država složili da zadrže cenu gasa za republiku, na nivou iz 2021. godine.

Putin i Lukašenko su takođe uputili svoje vlade, da pripreme zajednički plan za suprotstavljanje zapadnim sankcijama, a takođe su razgovarali o nagomilavanju prisustva NATO-a na teritoriji Ukrajine.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …