Home / TEMA DANA / TRAMP HTEO DA NAPADNE RUSE U SIRIJI: Matis sprečio Treći svetski rat! OVO SU BILA TRI SCENARIJA..

TRAMP HTEO DA NAPADNE RUSE U SIRIJI: Matis sprečio Treći svetski rat! OVO SU BILA TRI SCENARIJA..

Predsednik SAD Donald Tramp i američka vojna komanda imali su kao realnu opciju napade na ruske sisteme protivvazdušne odbrane u Siriji, ali je šef Pentagona Džejms Matis ubedio Trampa da bude izabran drugi scenario.

„Vol strit žurnal“ piše da je Tramp nameravao da napadne ruske sisteme PVO.

Kako je naveo neimenovani izvor američkog lista, šef Pentagona Džejms Matis predložio je Trampu tri scenarija vojne operacije u Siriji.

Prvi je predviđao napade na sirijske objekte koji imaju veze sa hemijskim oružjem, drugi uništenje većeg broja ciljeva, uključujući sirijske komandne centre. U trećem scenariju bi na udaru bili i ruski sistemi PVO u Siriji.

Prema tvrdnjama ovog izvora, Tramp je insistirao na napadu na ruske i iranske objekte u Siriji, ali je Matis uspeo da ga ubedi da napravi „hibridni plan“, koji je, na kraju, i bio realizovan.

SAD, Francuska i Velika Britanija izvele su u subotu ujutru raketne napade na sirijske vladine objekte, koji se, prema njihovom mišljenju, upotrebljavaju za proizvodnju hemijskog oružja.

Tokom vojne operacije, one su na Siriju lansirale više od 100 raketa, a sirijske snage tvrde da su oborile 71 projektil, podseća „Sputnjik“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je vojnu operaciju agresijom na suverenu državu, podsećajući da hemijski napad u Siriji nije potvrđen.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …