Home / TEMA DANA / TRAMP ZALEDIO AMERIKU- POSLAO STRAVIČNU PORUKU: AKO BUDEM OPOZVAN, POČEĆE DRUGI GRAĐANSKI RAT U SAD

TRAMP ZALEDIO AMERIKU- POSLAO STRAVIČNU PORUKU: AKO BUDEM OPOZVAN, POČEĆE DRUGI GRAĐANSKI RAT U SAD

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je da bi njegov opoziv mogao da izazove drugi građanski rat u SAD, citirajući izjavu evangelističkog pastora Roberta Džefrisa.

Džefris je dodao da bi zemlja, impičmentom predsednika, mogla da bude nepovratno slomljena i da se nikada ne bi oporavila.

Tramp je u seriji ljutitih tvitova napisao da, kao i svaki američki državljanin, zaslužuje da se suoči sa onim ko ga optužuje, pogotovo, kako je naveo, zato što je uzbunjivač predstavio savršen razgovor sa inostranim liderom na potpuno “netačan i prevarantski” način.

On je dodao da ne želi da se sastane samo sa uzbunjivačem “koji je izneo informacije iz druge i treće ruke”, već i sa osobom “koja mu je nezakonito dala te većim delom netačne informacije”.

Da li je ta osoba špijunirala predsednika SAD? To će imati velike posledice – napisao je Tramp.

On je istakao da želi da predsedavajući Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma kongresa Adam Šif bude ispitan na najvišem nivou zbog “prevare i izdaje”.

NJegove laži iznete su na najbezobrazniji i najgrozniji način koji je ikada viđen u Kongresu. On je napisao i pročitao užasne stvari, a onda rekao da ih je izgovorio predsednik – naveo je Tramp.

Šif je juče izjavio da je američki Kongres odlučan u nameri da dobije pristup razgovorima Trampa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drugim svetskim liderima i dodao je da je Kongres zabrinut da postoji mogućnost da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost SAD.

Posle dojave anonimnog uzbunjivača iz obaveštajnih krugova, demokrate u Predstavničkom domu Kongresa pokrenule su proceduru opoziva.

Demokrate navode da je Tramp zloupotrebio položaj i od ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog tražio političku uslugu – da istraži poslovanje u Ukrajini sina njegovog potencijalnog protivkandidata iz redova demokrata DŽozefa Bajdena.

(Tanjug)

Check Also

UDARNO! RUSIJA ERDOGANU ZADALA TEŽAK UDARAC U SIRIJI!

Sirijski Kurdi, uprkos Turskoj, mogu dobiti autonomiju i zaštitu od sirijske vojske. Turska, koja aktivno …