Home / TEMA DANA / TRAMP ZATVARA PITANJE BALKANA- ŠALJE DVOJE SRBA I 10 MILIJARDI DOLARA! EVO SE DEŠAVA..

TRAMP ZATVARA PITANJE BALKANA- ŠALJE DVOJE SRBA I 10 MILIJARDI DOLARA! EVO SE DEŠAVA..

Saradnica američkog predsednika Donalda Trampa, Srpkinja Jelena Makvilijams, došla je u Beograd sa ciljem da pomogne realizaciju sveobuhvatnog plana za Balkan teškog 10 milijardi dolara, piše „Srpski telegraf“.

Makvilijams, rođena kao Jelena Obrenić, koja je predsednica američke Savezne koorporacije za osiguranje depozita i u koju Tramp ima poverenje, pripremiće tokom boravka u Srbiji teren za nove američke investicije, navodi list.

„Jelena je harizmatična političarka, koja se bavi finansijama u ogromnoj administraciji SAD. Na sve pozicije tokom svoje zavidne karijere došla je isključivo trudom i zalaganjem, pa je Tramp to prepoznao i predložio je 2018. na ovu funkciju“, rekao je izvor lista.

Makvilijams je već nekoliko dana u Srbiji.

Sagovornik kaže da je Makvilijamsova jedna od ključnih osoba kada je reč o ekonomskom paketu, kao i da je njena prednost u tome što vuče korene sa našeg područja i što odlično razume probleme srpskog naroda, a najvažnije je to što predsednik ima bezrezervno poverenje u nju, pošto vodi jednu od najznačajnijih finansijskih institucija u SAD.

Tramp je od dolaska na vlast ostao privržen ideji da se Srbima obezbedi više prostora kako bi se izvršio veliki proboj američkih investicija, kaže izvor lista.

Osim Makvilijamsove, Tramp je imenovao i Srbina iz Njujorka Džona Jovanovića da uspostavi čvrste veze sa Srbijom, navodi list i dodaje da on ima visoku poziciju u korporaciji „Mercuria energy group“, čiji je godišnji prihod 104 milijarde dolara.

Kako navodi ST, cilj je da se Trampovim ekonomsko -političkim paketom zatvore sva otvorena pitanja na Balkanu, što podrazumeva i podelu Kosova, rešavanje problema u BiH i Severnoj Makedoniji.

(Tanjug)

Check Also

KO MU JE TO OMOGUĆIO? VELJA NEVOLJA IMAO ISTA KOLA I TABLICE KAO DIREKTOR POLICIJE REBIĆ! EVO ŠTA SE KRIJE..

Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja uspevao je da izbegne zaustavljanje policije, jer je u …