Home / TEMA DANA / „TRENUTNA SITUACIJA U SVETU DOPUŠTA POČETAK KATASTROFE U SVAKOM TRENUTKU- SVE JE SPREMNO ZA KOLAPS“

„TRENUTNA SITUACIJA U SVETU DOPUŠTA POČETAK KATASTROFE U SVAKOM TRENUTKU- SVE JE SPREMNO ZA KOLAPS“

Ruski ekonomski ekspert Mihail Hazin savetuje ulaganje u zlato kao predmet dugoročne finansijske perspektive.

Struktura sadašnjeg globalnog finansijskog sistema je takva da pojava bilo kakvih kataklizmi dovodi do rasta cena dve najrelevantnije imovine u savremenom svetu.

Kao što možete pretpostaviti, govori se o zlatu i američkom dolaru.

Istovremeno, postoji i vrlo velika zavisnost zlata i dolara, rekao je Mihail Hazin. Prema njegovim rečima, što se kriza brže nazire, brže raste cena plemenitog metala i nacionalne valute Sjedinjenih Država.

Ove osnovne finansijske imovine omogućavaju da ova dva sredstva veoma dugo predstavljaju neku vrstu ekonomskog sigurnog utočišta koje vam omogućava da se sačuvate od gubitaka u vreme ozbiljnog šoka.

Specijalista ne isključuje mogućnost da će cena zlata i dolara ponovo porasti u slučaju nove finansijske kataklizme. Ipak, kurs na američku valutu neće uvek delovati, uveren je stručnjak.

Trenutna situacija u svetu dopušta početak katastrofe u svakom trenutku.

Na udaru će biti i Sjedinjene Države, čije je finansijsko tržište “već spremno za kolaps”. I mali okidač u vidu epidemije, rata, prirodne katastrofe ili nekog drugog globalnog šoka dovoljan je za pad američke berze.

Hazin je pojasnio da je takav scenario najverovatniji u slučaju da se ispostavi da je nova nadolazeća kriza dugotrajna. On savetuje da se zlato izabere kao predmet dugoročnog ulaganja, njegova cena će uvek rasti.

(Webtribune.rs)

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …