Home / TEMA DANA / TRESE SE REGION- RUSI OTKRILI ŠTA SPREMAJU SA SRBIJOM..!

TRESE SE REGION- RUSI OTKRILI ŠTA SPREMAJU SA SRBIJOM..!

Rusija je spremna da, posle odbrambenog PVO sistema „pancir S1“, isporuči Srbiji i moćan raketni sistem dugog dometa S-400.

Ovo kaže Oleg Valerjevič Markejev, zamenik direktora „Rosoboroneksporta“, ruske državne kompanije za trgovinu oružja i vojne opreme čiji je rad pod direktnim nadzorom predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina.

Na pitanje koliko je realno da Srbija po povoljnim uslovima može da nabavi sisteme S-300 ili S-400 iz Rusije, Markejev je u intervjuu za „Pečat“ odgovorio:

– Vojnotehnička saradnja Rusije i Srbije uvek se gradila na principima obostrane koristi. Bez sumnje, u slučaju zahteva Srbije za kupovinu jednog od navedenih PVO sistema velikog dometa, „Rosoboroneksport“ će raditi na ovoj temi u bliskoj saradnji sa srpskim kolegama, a zajedno možemo naći najpovoljnije uslove isporuke koji odgovaraju obema stranama…

Prema njegovim rečima, Moskva je zainteresovana da proširi vojnotehničku saradnju sa Beogradom.

– Rusija je uvek spremna da proširi saradnju sa Srbijom. Danas „Rosoboroneksport“ nudi sve moguće oblike saradnje: direktne isporuke oružja i vojne opreme, organizaciju licencirane proizvodnje na teritoriji partnera, remont i modernizaciju… Pored toga, danas smo testirali i široko koristili najnaprednije spoljnotrgovinske mehanizme. Siguran sam da postoji povećanje kapaciteta i potencijala vojnotehničke saradnje. Uvek smo otvoreni za dijalog sa bratskom Srbijom… – naglašava ruski zvaničnik.

(Informer)

Check Also

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, …