Home / TEMA DANA / U OBRAĆANJU JAVNOSTI VUČIĆ SE „IZLETEO“, I IZNEO PUNU ISTINU O BRISELSKOM SPORAZUMU..

U OBRAĆANJU JAVNOSTI VUČIĆ SE „IZLETEO“, I IZNEO PUNU ISTINU O BRISELSKOM SPORAZUMU..

Predsednik Srbije g. Aleksandar Vučić učinio je važan korak u raskrivanju istine o zloglasnom Briselskom sporazumu iz 2013. godine.

U obraćanju javnosti prilikom posete g. Dejvida Mekalistera, on je 24. maja 2018., javnosti Srbije izneo punu istinu o ovom protivustavnom sporazumu: javno je izrekao da je Briselski sporazum „međunarodnopravni sporazum“. Citiram g. Vučića: „…jer ako neko neće da poštuje međunarodnopravne sporazume, kakav je Briselski sporazum…“.

Sada u Srbiji niko više ne može da kaže da ne zna da su lažna sva tvrđenja da je Briselski sporazum od 19. aprila 2013. samo „politički sporazum“ a ne pravni akt! Milioni ljudi su na TV ekranima mogli da vide i čuju g. predsednika. Maske su pale, g. Vučić je srpskoj javnosti razotkrio istinu. Čekali smo pet godina ali smo dočekali.

Kada je grupa od 25 poslanika (uglavnom iz DSS-a) pokrenula pitanje neustavnosti Briselskog sporazuma, tadašnji (2014. g.) ministar pravde g. Nikola Selaković izjavio je na raspravi u Ustavnom sudu da je to politički a ne pravni akt.

Čudno je da neko može da bude ministar pravosuđa a da ni ne zna šta je to pravni akt, ali – to je slika državnog aparata u današnjoj Srbiji. Valjda će g. Vučić, koji je očito bolji pravnik, poučiti svog generalnog sekretara šta to pravni akt, šta je međunarodnopravni ugovor i koje su njegova obeležja.

Mnogo veći problem je međutim sa Ustavnim sudom Srbije. Zar ni veći broj sudija ovog visokog pravosudnog tela ne zna šta je to politički a šta je pravni akt? Pa to su stvari koje smo učili na prvoj i drugoj godini pravnog fakulteta.

Ili se možda radi o tome da su pojedini članovi Ustavnog suda pogazili svoju zakletvu i sudsku etiku i prostituisali se decembra 2014. godine – da li politički ili materijalno, za nas nije ni bitno.

Bitno je da će Ustavni sud sada imati domaći zadatak da ponovo prosuđuje karakter Briselskog sporazuma i njegovu (ne)ustavnost. Tvrdnja predsednika države da je to međunarodnopravni ugovor je valjda verodostojna i za Ustavni sud Srbije.

Snimak RTS-a postoji, a i g. predsednik je verovatno savestan građanin i ako zatreba odazvaće se pozivu Ustavnog suda na svedočenje o karakteru Briselskog sporazuma.

(Vidovdan)

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …