Home / TEMA DANA / UDARNA VEST- MILO PADA: OFICIR KOJI JE ODBIO NAREĐENJE- POLICIJA JE UZ NAROD, NEĆE PRIMENITI SILU..

UDARNA VEST- MILO PADA: OFICIR KOJI JE ODBIO NAREĐENJE- POLICIJA JE UZ NAROD, NEĆE PRIMENITI SILU..

Oficir Zdravko Kasalica koji je osvjetlao obraz pripadnicima Vojske Crne Gore, nakon što nije htio da posluša naređenje načelnika Generalštaba Dragutina Dakića koji je zaprijetio vojnicima koji idu na litije da će biti sankcionisani, na svom FB profilu podijelio je zaniljiv događaj sa sinoćne litije.

„Večeras dok se dešavao Krsni hod Podgoricom, uz hiljade nasmijanih lica djece i odraslih, jedan je šarmantan gospodin prolazio pored uz podizanje obje ruke po dva prsta i dernjavu – e viva montenegro, izraz poznat iz doba Musolinija, i nastavio prolaziti pored kao pod hipnozom.

A možda je i bio…Hiljade ljudi se okrenulo sa osmjehom put njega i kao po dogovoru mu aplaudirali bez ijedne psovke ili uvrede. Tako je bio to lijep trenutak. A onda se desio još jedan ne manje lijep. Policajci koji su obezbjeđivali Krsni hod su nam se obratili riječima – bravo narode naš, svaka vam čast.

I upravo to želim i ja velikim slovima istaći – BRAVO NARODE NAŠ“ napisao je Kasalica na svom Fb profilu.

I vojska Milu Đukanoviću otkazuje poslušnost

Režimu Mila Đukanovića poslušnost su, posle policajaca, počeli da otkazuju i pripadnici Vojske Crne Gore.

Podsećamo, naredbom vrha Generalštaba (čitaj: države), svim vojnicima je zaprećeno drastičnim kaznama, pa i otkazima ukoliko se priključe litijama na kojima se srpske svetinje brane od otimanja.

Jedan od onih koji je osvetlao obraz je i oficir Zdravko Kasalica. – Pozdrav za narod moj i prijatelje. Vidimo se u nedelju, akobogda – napisao je Kasalica, inače predsednik Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore.

Njegova poruka usledila je samo nekoliko sati posle izjave načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Dragutina Dakića, da u crnogorskoj vojsci nema mesta “za onoga ko misli da treba da brani Crkvu od zakona”.

Izjava načelnika Generalštaba izazvala je veliku pažnju na društvenim mrežama. Međutim, još više je mreže zapalila objava oficira Kasalice.

Da je diktatoru dogorelo do nokata i da mu podrška sopstvenog naroda svakim danom sve više pada, svedoči i izjava njegovog šefa diplomatije Srđana Darmanovića, koji je pozvao dijasporu da “zaštiti državu od nastojanja nekih da je vrate u srednji vek”.

Usledio je jedini mogući zaključak: Darmanović zove u pomoć Bošnjake i Albance iz dijaspore.

– Poslednji potezi vrha DPS pokazuju da se ta profiterskokriminalna organizacija nalazi u potpunom rasulu. I sada pokušavaju da “uhvate vazduh” nakon što su stotine hiljada građana u litijama i brane istinsku Crnu Goru.

Ministar Darmanović pokušava da okupi nekakvu poslušničku, podobnu dijasporu, koju imamo prilike da vidimo kada od izbora do izbora, za neku jadnu nadoknadu, doleće iz Luksemburga, Nemačke i drugih država da glasa za DPS ili BS – rekao je za In4s poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

(in4s,republika.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …