Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: NEMAČKA SPROVODI PRIPREME ZA RAT S RUSIJOM! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

UDARNA VEST: NEMAČKA SPROVODI PRIPREME ZA RAT S RUSIJOM! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Nakon što je bivša nemačka ministarka odbrane Ursula von der Lejen preuzela dužnost čelnice Evropske komisije, na njeno mesto je došla Anegret Kramp-Karenbauer, političarka koja je nakon ostavke kancelarke Merkel na dužnost predsednice stranke preuzela vladajući CDU.

Ako je Ursula von der Lejen glasila za „atlanstističkog jastreba“, za novu nemačku ministarku odbrane bi se moglo reći da je „američki orao“, najveća i najmoćnija ptica grabljivica na oba američka kontinenta i jedna od najvećih živih vrsta orlova na svetu.

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer je garantovala Vašngtonu da će Berlin ispuniti cilj NATO pakta o povećanju vojne potrošnje na dva odsto BDP-a, javlja Contra Magazin. Prema autoru članka Marku Meieru, na taj način je pokazala “poniznost” pred američkim jastrebovima, koji pripremaju Nemačku za razorni Treći svetski rat sa Rusijom.

Sve to se događa kada Nemačka klizi u recesiju i samo je Fiskalni pakt evrozone, koji pogoduje nemačkoj ekonomiji i javnim finansijama, može spasiti od propasti.

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer je naglasila kako će Berlin nastaviti da se kreće prema cilju NATO pakta od dva odsto, javlja Contra Magazin.  To je rekla čekajući sastanak sa američkim kolegom Markom Esperom u Vašingtonu. Autor članka, Marko Meier nazvao je takav čin “alarmantnom poniznošću” s njene strane.

Koalicija CDU/CSU i SPD pokazala se tako„ glupom“ da su pre nekoliko godina pristali da učestvuju u trci naoružanja NATO pakta, umesto da kompetentno upravljaju raspoloživim sredstvima u skladu s potrebama Bundesvera. Međutim, problem nije u jamčenje odbrambene sposobnosti nemačke vojske i osiguravanje potrebnih sredstava. Činjenica je da NATO stratezi pripremaju Nemačku za navodni rat s Rusijom.

Osim toga, Amerikancima, kako bi sačuvali svoje globalno carstvo, treba vojna pomoć “saveznika” jer su njihove vlastite trupe previše raspršene i više se ne mogu nositi sa složenim zadacima na globalnom nivou. To bi možda bilo moguće, ali bi Tramp budući vojni budžet morao da podigne na nemogućih 1000 milijardi dolara, što ni sam čelnik Bele kuće ne želi.

Nemci treba da se zapitaju žele li svake godine da „ludo troše novac na militarizaciju Nemačke“.

“Pod pritiskom prvaka iz vremena Hladnog rata, Pentagon i NATO vode agresivnu politiku na istoku Evrope, umesto konstruktivne dobrosusedske politike”, objašnjava autor.

“Nemce definitivno ne zanima velika trka u naoružanju koja se sprovodi samo s jednim ciljem: da se ispune želje jastrebova u Vašingtonu i Briselu”.

„Jednog dana, oni koji glasaju za stranku CDU Anegret Kramp-Karenbauer moraće da objasne svojoj deci i unucima zašto su podržali pripreme za razorni Treći svetski rat“, zaključuje Meier.

(logicno.com)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …