Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! POSLE RAZGOVORA PUTINA I ERDOGANA, RUSKI SPECIJALCI NAUŠTAJU LIBIJU! EVO ŠTA SE DOGAĐA..

UDARNA VEST! POSLE RAZGOVORA PUTINA I ERDOGANA, RUSKI SPECIJALCI NAUŠTAJU LIBIJU! EVO ŠTA SE DOGAĐA..

Većina ruskih specijalaca iz privatne vojne kompanije Vagner napustila je liniju fronta u Libiji, nakon što su predsednici Vladimir Putin i Redžep Erdogan pozvali na primirje u Libiji, javlja novinska agencija Anadolu, pozivajući se na Nasera Amara, zastupnika libijskog premijera Fajeza al-Saraja, koga podržavaju UN.

Prema njegovim rečima, specijalci koji se bore na strani feldmaršala Kalife Haftara, helikopterom su otišli ​​u vojnu bazu Al-Kufra na jugu zemlje. Procenio je da ima oko 500 Rusa.

Početkom ove godine, Putin i Erdogan su predložili prekid vatre u Libiji od 12. januara. Haftar je odbio ponudu.

Turska, poput UN-a, podržava Al-Sarajevu vladu u Libiji. Erdogan je tvrdio da postoji 2.000 plaćenika iz ruske privatne vojne kompanije Vagner, koji se bore na strani Haftara.

Putin je 11. januara, odgovarajući na pitanje o Vagnerovim specijalcima u Libiji, rekao da u toj zemlji možda deluju i Rusi, ali oni ne predstavljaju zvanično ruske interese. Oni “ne primaju novac od ruske države”, naglasio je predsednik.

(Webtribune.rs)

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …