Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! POSLE RAZGOVORA PUTINA I ERDOGANA, RUSKI SPECIJALCI NAUŠTAJU LIBIJU! EVO ŠTA SE DOGAĐA..

UDARNA VEST! POSLE RAZGOVORA PUTINA I ERDOGANA, RUSKI SPECIJALCI NAUŠTAJU LIBIJU! EVO ŠTA SE DOGAĐA..

Većina ruskih specijalaca iz privatne vojne kompanije Vagner napustila je liniju fronta u Libiji, nakon što su predsednici Vladimir Putin i Redžep Erdogan pozvali na primirje u Libiji, javlja novinska agencija Anadolu, pozivajući se na Nasera Amara, zastupnika libijskog premijera Fajeza al-Saraja, koga podržavaju UN.

Prema njegovim rečima, specijalci koji se bore na strani feldmaršala Kalife Haftara, helikopterom su otišli ​​u vojnu bazu Al-Kufra na jugu zemlje. Procenio je da ima oko 500 Rusa.

Početkom ove godine, Putin i Erdogan su predložili prekid vatre u Libiji od 12. januara. Haftar je odbio ponudu.

Turska, poput UN-a, podržava Al-Sarajevu vladu u Libiji. Erdogan je tvrdio da postoji 2.000 plaćenika iz ruske privatne vojne kompanije Vagner, koji se bore na strani Haftara.

Putin je 11. januara, odgovarajući na pitanje o Vagnerovim specijalcima u Libiji, rekao da u toj zemlji možda deluju i Rusi, ali oni ne predstavljaju zvanično ruske interese. Oni “ne primaju novac od ruske države”, naglasio je predsednik.

(Webtribune.rs)

Check Also

BIL GEJTS OBJAVIO PROGNOZE ZA KORONA VIRUS (VIDEO)

Gejts, koji je još 2015. godine upozoravao da bi moglo da dođe do svetske pandemije, …