Home / TEMA DANA / UDARNA VEST: TAČI I VUČIĆ DOGOVORILI AKCIJU NA KOSOVU ZBOG PODELE?! (ŠOKANTAN VIDEO)

UDARNA VEST: TAČI I VUČIĆ DOGOVORILI AKCIJU NA KOSOVU ZBOG PODELE?! (ŠOKANTAN VIDEO)

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da su događaji na severu Kosova i akcija tamošnje policije posledica direktnog dogovora srpskog i kosovskog predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, kako bi se stvorili uslovi da se sprovede ideja o razgraničenju i priznavanju nezavisnosti Kosova.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su svi ti događaji deo “loše režirane predstave” i da su jedini incidenti nastali kada je nenaoružani srpski narod pokušao da se samoinicijativno suprotstavi dolasku kosovske policije.

“Do dolaska Aleksandra Vučića na vlast ROSU nije smela da kroči nogom na sever Kosova. Od njegovog dolaska i potpisivanja antiustavnih briselskih sporazuma, ROSU ulazi normalno i radi šta hoće. To je najbolja slika vlasti Aleksandra Vučića”, rekao je Obradović i upitao predsednika zbog čega nije ispunio svoje obećanje da će vojno intervenisati ako kosovska policija još jednom upadne na sever.

On je ocenio da je Vučić najveći šarlatan srpske politike u poslednjih 30 godina i najgori pregovarač u srpskoj diplomatiji.

“Nema nijedne pobede u sedam godina njegove vlasti, samo poraza u svemu što je radio. On je politički slepac. I danas on sedi i ćuti i ne sme da pošalje snage bezbednosti”, rekao je Obradović i dodao da je sednica parlamenta samo jedna “psiho drama” koja predstavlja pripremu za kapitulaciju i podelu Kosova.

Lider Dveri je pozvao srpske vlasti da nalože Srpskoj listi da napusti sve institucije Kosova, ali i da se odrekne poštovanja svih odredbi Briselskog sporazuma, proglasi okupaciju na delu svoje teritorije, zatraži povratak razgovora o Kosovu u okrilje Saveta bezbednosti UN, hitnu sednicu Saveta bezbednosti o Kosovu i da zatraži dolazak ruske vojne misije.

Obradović je rekao da Vučić neće dozvoliti da se današnja sednica završi donošenjem neke rezolucije, jer ima plan da prizna nezavisnost Kosova i ne želi da ga u tome spreči bilo kakva rezolucija koja bi morala da se osloni na Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije.

On je protestovao što nijedna televizija sa nacionalnom frekvencijom nije prikazala snimak situacije u kojoj telohranitelj Vojislava Šešelja automobilom gura poslanike Dveri ispred parlamenta i bejzbol palicom udara Jugoslava Kiprijanovića.

Obradović je protestovao i zbog toga što prisutni pripadnici policije nisu na to reagovali, već su Šešeljevog vozača pustili da se vrati u auto i ode sa mesta događaja.

Kraj konferencije za novinare obeležio je i verbalni sukob Obradovića sa poslanicima Srpske napredne stranke Draganom Šormazom i Vladimirom Djukanovićem koji su mu dobacivali da je britanski agent i ološ, dok im je on uzvratio da su NATO lobisti i izdajnici i upitao ih zbog čega se zalažu za ulazak Srbije u NATO kada taj savez ne želi da zaštiti Srbe na Kosovu.

(Beta)

Check Also

DR ANTOVIĆ: KOVID MALO OPASNIJI OD GRIPA, OSTALO JE POLITIKA! NE VERUJEM MORONIMA

Ili sam ja učio pogrešnu medicinu ili ova savremena medicina nema veze s tom što …