Home / TEMA DANA / UDARNA VEST! VELIKA MIGRANTSKA KRIZA- ŽANDARMERIJA NA ULICAMA ŠIDA!

UDARNA VEST! VELIKA MIGRANTSKA KRIZA- ŽANDARMERIJA NA ULICAMA ŠIDA!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da policija svakodnevno brine da građani Šida i svi ostali građani Srbije budu zaštićeni i da njihov svakodnevni život ne trpi zbog posledica migrantske krize.

“Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koje se sada oseća i na prostoru Šida. Žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji te opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja”, rekao je Vulin u Šidu.

Prema rečima načelnika PU Sremska Mitrovica Dragana Stojanca, na području Šida nalaze se tri prihvatna centra u kojima je 1.860 migranata, od čega je u Šidu 260, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba.

Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, obišao policijske službenike koji su jutros rano sproveli akciju pronalaska “iregularnih” migranata, pozvao je građane da veruju svojoj državi i policiji.

Ministar je pozvao građane i da ne nasedaju na lažne vesti i da ne slušaju nikoga ko ih poziva da se organizuju kako bi sačuvali nešto od nekoga, jer u Srbiji postoje zakoni i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

Nijedan migrant koji nije u našem sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po našim ulicama, posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ti ljudi, zbog krize sa korona virusom, mogu predstavljati i zdravstveni problem i za sebe i za građane Srbije i zbog toga moraju biti u kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu.

MUP je tu, kako je naglasio, da brine i vodi računa da se svakodnevni život građana normalno odvija.

“Verujte svojoj državi, ne nasedajte lažnim vestima i pustite državu da radi svoj posao. Kada je u pitanju migrantska kriza, kroz Srbiju je prošlo preko milion migranata, a gotovo da nije bilo incidenata i to nije slučajno. To je zato što naša policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim službama, dobro radi svoj posao”, rekao je Vulin.

Načelnik iz PU Sremska Mitrovica Dragan Stojanac rekao je da svakodnevno preduzima aktivnosti na pronalaženju iregularnih migranata

“Danas smo na jednoj od lokacija koju obilazimo – Neprečava Mesna zajednica Batrovci”, rekao je on i dodao da patrole svakodnevno pronalaze u gradu i na prilazu Šidu grupe iregularnih migranata koje dovode u prihvatne centre Adaševci i Principovac.

Stojanac je rekao da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na međusobne sukobe i nisu zabeleženi napadi na građane.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …