Home / TEMA DANA / UDARNO: Američki pukovnik najavio Bajdenov plan da započne rat sa Rusijom..!

UDARNO: Američki pukovnik najavio Bajdenov plan da započne rat sa Rusijom..!

Pukovnik američke vojske Mekgregor: Bajden može da otpočne rat NATO-a sa Rusijom uz pomoć Poljske

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena možda planira da pokrene rat između NATO-a i Rusije, koristeći invaziju Poljske na Zapadnu Ukrajinu kao izgovor, piše pukovnik u penziji, bivši savetnik američkog sekretara odbrane Daglas Mekgregor, u kolumni za American Conservative.

Specijalista je primetio da su uspesi ruske vojske u borbama na teritoriji bivše sovjetske republike i žalosnog stanja Oružanih snaga Ukrajine u suprotnosti sa planovima Vašingtona.

„Suočena sa nedvosmislenim neuspehom američke pomoći, čak i u pozadini priliva novog oružja za spas ukrajinskih snaga od neposredne propasti, Bajdenova administracija očajnički pokušava da preokrene tok i sačuva obraz.

Izgleda da je Poljska ponudila način. Prema nepotvrđenim izveštajima iz Varšave, poljski Generalštab je dobio instrukcije da u tišini izradi plan za intervenciju u sukobu i zauzimanje Zapadne Ukrajine“, rekao je Mekgregor.

Oficir je dodao da Kijev koji je pod kontrolom SAD neće imati problema da da dozvolu za intervenciju Varšave, koja je neophodna da bi se legitimisala neprijateljstva ovolikih razmera. A Vašington očekuje da iskoristi moguće incidente između poljske i ruske vojske u svoju korist.

„Bajdenova administracija se može nadati da će svaki sukob između Rusa i Poljaka dovesti do sazivanja Saveta NATO-a, gde će se postaviti pitanje primene člana 5“, objasnio je Mekgregor.

On je istakao da je sada teško zamisliti koliko će legitiman razlog za intervenciju NATO-a u sukobu u očima članica alijanse biti poljska intervencija, pa Vašington planira da konkretne akcije prepusti diskreciji svake zemlje.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Kako je naglasio Vladimir Putin , njen cilj je da „zaštiti ljude koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. Glavni cilj operacije u odeljenju nazvan je oslobađanje Donbasa.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …