Home / TEMA DANA / UDARNO! EPS PRED KOLAPSOM- SLEDE NAM RESTRIKCIJE STRUJE KAO DEVEDESETIH!? (VIDEO)

UDARNO! EPS PRED KOLAPSOM- SLEDE NAM RESTRIKCIJE STRUJE KAO DEVEDESETIH!? (VIDEO)

Potpuno je devastirana proizvodnja uglja u Srbiji. U Kostolcu i Kolubari je nikad manja proizvodnja. Ako još nekoliko dana temperature bude išla ispod minusa, imaćemo restrikcije struje kao devedesetih godina!

Ovo otkriva Miroslav Parović, lider Narodnog slobodarskog pokreta i ističe da nikad nismo više ložili nafte i mazuta kao sada da bismo nekako održali proizvodnju.

– Svaki dan uvozimo struju, dajemo milione mimo tendera, a struja se uvozi preko posredničkih firmi Aleksandra Vučića. Režim je uložio milijarde u televizije, propagande, filmove i serije koje niko ne gleda, prenos engleske fudbalske lige, ali ne i u remont energetskog sistema. Sada ispaštamo – objašnjava Parović.

„EPS je danas pred potpunim kolapsom. U TENT-u A od šest blokova radi samo jedan, a u TENT-u B od dva radi jedan i niko ne zna koliko će izdržati. Mazuta nemaju, a ugalj je nikad lošijeg kvaliteta“, izjavio je Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

– U sred energetske krize, niste obavili remonte na vreme i niste obezbedili dovoljne količine kvalitetnog uglja, čime ste ugrozili snabdevanje strujom za građane i privredu, u trenutku kada je Srbija zavejana

snegom.

Zbog vašeg neodgovornog rukovođenja, EPS je prvo mesecima pozajmljivao struju od Republike Srpske, a danas je prinuđen da uvozi preko 500 MW dnevno, što znači da svakog dana plaćamo skoro 5 miliona evra za struju, koju smo morali da izvozimo.

Posle 10 godina nestručnog rada i nemilosrdnog izvlačenja para za partijske firme, EPS je od najvećeg investitora u zemlji i motora ekonomskog razvoja, danas postao jedan od najvećih problema.

Uspeli ste nemoguće, upropastili ste decenije izgradnje najmoćnije energetske firme u regionu, koja je danas na kolenima i nije u stanju da u decembru obezbedi struju i grejanje za građane Srbije, poručio je Dušan

Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Više o ovoj temi, ali i o tome kakva je (nezavidna) pozicija Aleksandra Vučića u SAD i Rusiji, pogledajte u video prilogu:

(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …