Home / TEMA DANA / UDARNO! FRANCUSKA: EU POKREĆE SVEOPŠTI EKONOMSKI I FINANSIJSKI RAT PROTIV RUSIJE..

UDARNO! FRANCUSKA: EU POKREĆE SVEOPŠTI EKONOMSKI I FINANSIJSKI RAT PROTIV RUSIJE..

Evropska unija će pokrenuti sveopšti ekonomski i finansijski rat protiv Rusije kako bi se izazvao kolaps ruske ekonomije, rekao je šef francuskog ministarstva finansija Bruno Le Mer.

Posle početka specijalne operacije u Ukrajini, zapadne zemlje najavile su uvođenje novih restriktivnih mera protiv Moskve. Tako je Evropska unija odlučila da zabrani operacije vezane za upravljanje rezervama i imovinom Banke Rusije. Pored toga, nekoliko velikih finansijskih institucija, uključujući Sberbanku i VTB, postale su mete EU. Nemačka je zaustavila proces sertifikacije gasovoda Severni tok 2.

EU je takođe zabranila svim ruskim avionima sletanje, poletanje ili letenje iznad teritorija država članica, a kompanijama da Rusiji isporučuju avione ili delove.

Moskva je saopštila da je unapred izrađen akcioni plan u slučaju novog talasa odluka o sankcijama. Nadležni su istakli da će pružiti svu neophodnu podršku preduzećima koja su potpala pod ograničenja, obezbeđujući nesmetan rad privrede.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …