Home / TEMA DANA / UDARNO: Izraelski oficiri stigli u Ukrajinu- Zašto Izrael vrši udar na Rusiju? (VIDEO)

UDARNO: Izraelski oficiri stigli u Ukrajinu- Zašto Izrael vrši udar na Rusiju? (VIDEO)

Elitni izraelski oficiri obučavaju ukrajinsku vojsku, otvoreno prkoseći Rusiji. Rusko-izraelski politički odnosi definitivno su pokvareni.

Izraelski TV kanal Kan News javlja da je najmanje sedam izraelskih elitnih oficira regrutovano da obučavaju ukrajinsku vojsku u borbenoj taktici. To ukazuje da je Izrael direktno povezan sa pružanjem vojne pomoći Ukrajini.

Video izveštaj koji je objavio Kan News prikazuje vojnike izraelskih specijalnih snaga koji obučavaju ukrajinske elitne jedinice. U izveštaju se navodi da su Izraelci takođe aktivno uključeni u borbe protiv ruskih snaga.

Ranije je bilo izveštaja da bi u Ukrajini moglo biti do stotinu bivših izraelskih vojnika, instruktora i plaćenika, međutim, iz očiglednih razloga, Izrael ne komentariše ove podatke.

Do danas je poznato da je Izrael spreman da pruži Ukrajini svoje oružje.

Izraelska strana može da prenese raketne sisteme Spike NLOS , sistemi PVO za Oružane snage Ukrajine kratkog i srednjeg dometa „Barak-8“ i drugo naoružanje.

Procenjuje se da takve akcije nisu povezane sa željom da se pruži pomoć Ukrajini, već zbog pokušaja konfrontacije sa Rusijom.

(Webtribune.rs)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …