Home / TEMA DANA / UDARNO! „OŠTRE SANKCIJE KOJE UVODI ZAPAD, OZNAČILE BI POČETAK STVARNOG RATA!“

UDARNO! „OŠTRE SANKCIJE KOJE UVODI ZAPAD, OZNAČILE BI POČETAK STVARNOG RATA!“

Šef ruske odbrambene korporacije „Rosteh“ Sergej Čemezov izjavio je da Rusija mora biti spremna na scenario eventualnog pojačavanja sankcija Zapada, koje bi, u suštini, označavale praktično ratno stanje.

„Za sankcije koje su trenutno na snazi ne možemo baš da kažemo da su mekane. Da su nam zakomplikovali živote – jesu. Međutim, uvođenje žestokih sankcija označavalo bi praktično rat, a mi moramo na to da budemo spremni. Ali mislim isto tako da Amerikanci i Evropljani na taj rat nisu spremni“, rekao je on.

Čemezov kaže i da između Rusije i Evrope postoji veoma jak uzajamni interes kada je reč o saradnji, dok u slučaju sa Amerikom to nije baš slučaj jer je obim trgovine daleko manji, samim tim i ne postoji praktično nikakva „zavisnost“.

„Uprkos tome Evropljani sami sebi umanjuju mogućnost prodavanja sopstvenih proizvoda u Rusiji. Naravno da se niko tome ne raduje. Rusija, sa svoje strane, pokušava na sve načine da spasi partnerske veze od apsolutne degradacije“, dodao je.

„Rosteh“ je ruska državna korporacija koja je formirana sa ciljem da se bavi razvojem, proizvodnjom i izvozom visokotehnoloških proizvoda za civilni i vojni sektor. U sklopu „Rosteha“ posluje preko 800 različitih korporacija.

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …