Home / TEMA DANA / UDARNO! RAT SVE IZVESNIJI: SASTANAK PUTINA I ERDOGANA BIĆE OTKAZAN- RUSI ĆE POČETI BOMBARDOVANJE TURSKE VOJSKE!

UDARNO! RAT SVE IZVESNIJI: SASTANAK PUTINA I ERDOGANA BIĆE OTKAZAN- RUSI ĆE POČETI BOMBARDOVANJE TURSKE VOJSKE!

Ruski helikopteri napadnuti su sa turske teritorije iznad severne Sirije.

Nekoliko raketa ispaljeno je sa turske teritorije na dva ruska helikoptera koji patroliraju područjem u sirijskoj provinciji Hasaka.

Napad je izveden sa tursko-sirijskog pograničnog područja, kada je ruska vojska pokušala sprečiti tursku vojsku da napadne teritoriju naselja Al-Dardara, smeštenog severno od grada Tel Tamra.

Informacije o ovom pitanju pruža sirijska novinska agencija North Press Agenci.

„Prema lokalnim stanovnicima, videli su dva ruska helikoptera kako napadaju čudne objekte na nebu iznad N predmeta. Al-Dardara, 4 km severno od grada Tel Tamra.

U međuvremenu, izvor u Vojnom savetu Tel Tamra rekao je da su turske snage i njima lojalne opozicione grupe ispalile artiljerijske granate na selo Al-Dardara oko tri sata popodne.

On je dodao: “Tokom turskih bombardovanja, dva ruska helikoptera lebdela su iznad ovog područja pre nego što su ih napale turske trupe.”

Izvor je istakao da su projektili naveli dva helikoptera da koriste toplotne zamke kao odbrambenu meru pre promene kursa i povratka na lansirnu stanicu na stanici Al Mabaker severno od grada.

Novinar agencije North Press Agenci pokušao je da kontaktira rusku bazu radi pojašnjenja, ali je ruska vojska odbila da komentariše situaciju “., javila je sirijska novinska agencija.

Ruski mediji uspeli su da saznaju da su ruski helikopteri danas primećeni iznad sirijske provincije Hasaka, a turske snage napale su područje Tel Tamre. Još uvek nema detalja u vezi sa napadom na helikoptere Vazdušno -kosmičkih snaga Rusije.

Ako se potvrde informacije o turskom napadu na ruske helikoptere, ruska strana će započeti snažno bombardovanje turske vojske širom Sirije, a sastanak Vladimira Putina i Recepa Erdogana biće potpuno otkazan.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …