Home / TEMA DANA / UDARNO! RUSKA VOJSKA UNIŠTILA SVE VOJNE AERODROME U UKRAJINI- AVIONI PRELEĆU UKRAJINSKU PRESTONICU- ZAUZET ČERNOBILJ! (VIDEO)

UDARNO! RUSKA VOJSKA UNIŠTILA SVE VOJNE AERODROME U UKRAJINI- AVIONI PRELEĆU UKRAJINSKU PRESTONICU- ZAUZET ČERNOBILJ! (VIDEO)

Vojna infrastruktura vazduhoplovnih baza Oružanih snaga Ukrajine je onesposobljena, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Sredstva PVO Oružanih snaga Ukrajine su onesposobljena“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ističe se da vojnici granične službe Ukrajine „ne pružaju nikakav otpor ruskim jedinicama“.

Rusija demantuje navode da je ruski avion oboren nad Ukrajinom

Ministasrstvo odbrane Rusije demantovalo je navode zapadnih medija da je ruski avion navodno oboren na teritoriji Ukrajine.

„Informacija da je ruski avion oboren nad ukrajinskom teritorijom ne odgovara realnosti“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin noćas je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

Ruski borbeni avioni nadletali su jutros ukrajinsku prestonicu Kijev, pošto je prethodno ruska vojska visokopreciznim oružjem potpuno onesposobila ukrajinski sistem PVO, avijaciju i sisteme veza.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je korišćeno „pametno oružje“, odnosno oružje sa preciznim dejstvom da se neutrališe ukrajinska vojna infrastruktura, uključujući vazdušne baze i protivvazdušnu odbranu.

Moskva je ranije saopštila da su u toku specijalne operacije gađane ukrajinske vazdušne baze, protivvazdušna odbrana i drugi vojni objekti i istakla da nema pretnji po civilno stanovništvo.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Rusija je jutros pokrenula „specijalnu vojnu operaciju radi odbrane naroda u Donbasu“. Ukrajina je odmah proglasila ratno stanje. Eksplozije se čuju širom zemlje. Bajden najavljuje „jedinstven i odlučan odgovor SAD i saveznika“.

ANTON Geraščenko iz ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova javio je da su Rusi zauzeli Černobilj.

– Oni su sa teritorije Belorusije ušli u zonu Černobilja – javlja on.

Dodaje i da nacionalna garda i dalje čuva nebezbedne radioaktivne izvore.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin noćas je u specijalnom obraćanju građanima Rusije saopštio da je doneo odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu.

Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine. Putin je takođe upozorio sve one koji bi eventualno mogli da se umešaju u situaciju u Ukrajini.

– Sada nekoliko veoma važnih reči za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umešaju u događaje koji se dešavaju: ko god pokuša da nas ometa, štaviše, da stvori pretnje našoj zemlji i narodu, treba da zna da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posledica sa kojima se nikada u svojoj istoriji niste suočili – istakao je Putin.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …