Home / TEMA DANA / UDARNO! SVE JE SPREMNO ZA KOVID PROPUSNICE- EVO ŠTA NAS ČEKA!
Foto: Beta

UDARNO! SVE JE SPREMNO ZA KOVID PROPUSNICE- EVO ŠTA NAS ČEKA!

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je danas uvođenje kovid propusnica zbog aktuelne epidemiološke situacije

Zbog loše epidemiološke situacije struka razmatra uvođenje kovid propusnica, odnosno dokumenta koji bi uslovio građane da budu vakcinisani, testirani na koronu ili da imaju potvrdu o preležanoj bolesti kako bi ulazili u kafiće, restorane, tržne centre.

Premijerka je danas u obilasku Vinče za medije potvrdila da je sve spremno za uvođenje ove mere.

– Spremili smo sve za kovid propusnicie. One nisu srebrni metak za rešavanje situacije, one su samo način da motivišete mlade da se vakcinišu i ništa više od toga. Odgovor na sve ovo je

vakcinacija. To je poražavajuće, jer je to deo građanske solidarnosti. Demokratija je takva, ne možemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju – kazala je ona tokom obilaska nove deponije u Vinči.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

– Svoj deo posla smo uradili, među prvima smo nabavili vakcine. Uskoro dobijamo i petu vakcinu, otvorili smo tri nove bolnice, kupili medicinsku opremu, respiratore, lekove… Postoji deo toga gde je lična odgovornost. Možemo da ih uvedemo (kovid propusnice) i razgovaramo o tome… Možemo do sutra da pričamo do tome, ali to neće rešiti problem – istakla je ona i ponovila da je vakcina jedino rešenje protiv pandemije koronavirusa.

DR KON SE OGLASIO: “Zatvaranje na 10 dana, hitno uvođenje kovid propusnica”

Kon je istakao da je rešenje ove epidemije svakako u vakcinaciji, ali i zaustavljanje antivaksera u Srbiji.

– Rešenje je svakako u vakcinaciji, tu se svi slažemo. Ne samo prva doza, isto važi i za treću koja je važna jer podiže imunitet onima koji su stariji i utiče i na kolektivni imunitet, ali je prva doza najvažnija. Važna je i vakcinacija mladih, tu smo ozbiljno zakazali.

Neki slave, dokazajući kako vakcina nije potrebna, jer eto obolevaju i vackinisani. To su takve gluposti i takav bezobrazluk, da ja nemam reči. Mora se zaustaviti antivakserski pokret u Srbiji, to

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

više nije samo razmena mišljenja, ovde se direktno utiče na to da ljudi na kraju i umiru – rekao je Kon.

On je objasnio i koja su moguća rešenja teške epidemiološke situacije.

– Najdrastičniji izlaz je zatvaranja na deset dana i sprečavanje svih kontakata. Najracionalnije je kovid propusnice pod hitno, vakcinacija zdravstvenih radnika i javnih službi pod hitno. Nema tu više dalje pregovaranje. Ova epidemija pokazuje svoje najstrašnije lice. Kockamo se sa životom i ta situacija je neprihvatljiva. Moraju se sprovoditi mere, ako se ne sprovode, one se moraju sankcionisati – zaključio je Predrag Kon.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …