Home / TEMA DANA / UDARNO! TOTALNA BLOKADA U SUBOTU- PROCURILI SUMANUTI PLANOVI: NAPADOM NA DEMONSTRANTE IZAZVAĆETE GRAĐANSKI RAT! (VIDEO)

UDARNO! TOTALNA BLOKADA U SUBOTU- PROCURILI SUMANUTI PLANOVI: NAPADOM NA DEMONSTRANTE IZAZVAĆETE GRAĐANSKI RAT! (VIDEO)

Sramotno zastrašivanje i pokušaj Aleksandra Vučića da u subotu izazove građanski rat u Srbiji, neće zaplašiti narod. Pretnje da će dovući botove, koji će bacati ljubičastu boju na vozila koja budu blokirala autoputeve i velike saobraćajnice je samo bedan pokušaj da se zaplaše učesnici protesta.

Pobunjeni narod je spreman i za taj scenario. Za razliku od prošle subote, niko ovaj put na protest neće doći nepripremljen i neopremljen. SNS horde, ustašoidi i velike i male Velje Nevolje više nikada neće moći da biju narod Srbije.

Jedni od učesnika protesta u subotu, aktivisti pokreta Kreni-promeni, uručili su danas Sekretarijatu predsednika Republike uslove pod kojima će biti obustavljene najavljene blokade puteva, a na spisku su oslobađanje svih uhapšenih, povlačenje Zakona o eksproprijaciji i izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Aktivista pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović rekao je na konferenciji za novinare ispred Sekretarijata da, prema informacijama tog pokreta, trenutno nema uhapšenih, ali da taj zajtev svakako ostaje zato što su ljudi u ponedeljak bili privođeni i „zastrašivani“.

Povodom optužbi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su ovi protesti pokušaj rušenja vlasti, Manojlović je rekao da to „apsolutno nema veze“ sa tim i da su protesti u vezi za zahtevom o ispunjavanju tri uslova dostavljena kabinetu šefa države.

Naglašavajući kako je „cela Advokatska komora“ istakla da je Zakon o eksproprijaciji neustavan i da predsednik ne sme da ga potpiše, Manojlović je ocenio da Vučić „pokazuje strah“ ukoliko iz nekih „sujetnih razloga“ ne želi da pristane na zahteve Kreni-promeni, jer za odbijanje ne postoji nijedan pravni razlog.

Zbog toga, ukazao je, šta god da se dogodi u subotu prilikom protesta građana odgovorni će biti Vučić i policija.

Manojlović je pozvao građane da 4. decembra u 14 sati dođu na proteste „mirne i dostojanstvene kakvi su uglavnom bili i prošle subote“.

On se izvinio svim građanima koji ne učestvuju u protestima i poručio im da bi u tom slučaju trebalo da ostanu kod kuće.

Naglasio je da su aktivisti „potpuno svesni“ da blokiraju Srbiju i ukazao da zakoni čije povlačenje prave ozbiljnije posledice po pravni sistem Srbije.

Check Also

Rastući nemiri u Iranu, imaće posledice po ceo svet! – “Spreman teheranski majdan!”

Početkom maja u Iranu su izbili građanski nemiri sa novom snagom. Situacija u zemlji je, …