Home / TEMA DANA / UDARNO! TURSKA ODBILA DA POVUČE TRUPE IZ IDLIBA, ŠALJE DODATNA OKLOPNA VOZILA I VOJSKU U REGION- SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM

UDARNO! TURSKA ODBILA DA POVUČE TRUPE IZ IDLIBA, ŠALJE DODATNA OKLOPNA VOZILA I VOJSKU U REGION- SPREMAN ZA SUKOB SA RUSIJOM

Turska je počela da jača svoj položaj u Idlibu, uprkos zahtevima sirijske vlade da ode sa tog područja. 

U pozadini pojavljivanja informacija da će ruske i sirijske trupe od sledeće nedelje započeti veliki napad na sirijsku provinciju Idlib, sa namerom da barem steknu kontrolu nad autoputem M-4, postalo je poznato da je turska  prebacila svoje dodatne trupe u Idlib, pokazujući tako, očigledno, spremnost za sukobe i sa sirijskom i sa ruskom vojskom.

Trenutno je poznato da se najmanje jedan veliki konvoj turske vojne opreme i turskog vojnog osoblja šalje u južni deo provincije Idlib, u koji ruske i sirijske trupe navodno nameravaju da uđu.

Osim toga, još jedan veliki vojni konvoj sprema se za slanje u Idlib, što ukazuje na Erdoganovo odbijanje da se povinuje zahtevima Moskve i Damaska.

Trenutno je poznato da Turska šalje svoje trupe i oklopna vozila u Idlib, nameravajući time da spreči napad na region.

Uzimajući u obzir činjenicu da su pre dve godine ruski vojni avioni bombardovali pedeset turskih vojnika nakon što je Ankara odbila da povuče svoje trupe i proglasila njihovo odsustvo, sada se situacija za Ankaru neće promeniti.

Što se tiče pojavljivanja u Sredozemnom moru četiri ruske podmornice, stručnjaci smatraju da će i one biti uključene u napade na turske snage i džihadiste, ako situacija to zahteva.

(Webtribune.rs)

Check Also

KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI SRBE!

Obaveštajci upozoravaju da će Aljbin Kurti najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever Kosova! Naša …