Home / TEMA DANA / UPOZORENjE RUSKOG PUKOVNIKA: Amerikanci se spremaju za RAT U SVEMIRU, ali NE SLUTE ŠTA IH ČEKA!

UPOZORENjE RUSKOG PUKOVNIKA: Amerikanci se spremaju za RAT U SVEMIRU, ali NE SLUTE ŠTA IH ČEKA!

Obećanje predsednika Donalda Trampa da treba biti puno gori od drugih, ako je to potrebno, i razviti tehnologiju svemirskog oružja brže od konkurencije i ostatka sveta izazvaće novu trku u naoružanju bez garancije američke bezbednosti, rekao je glavni ruski stručnjak za RT

– Militarizacija svemira je neizbežna i Sjedinjene Američke Države napustiće svaki relevantni ugovor o neširenju oružja koji stoji na putu – izjavio je Mihail Hodarenok, vojni ekspert i pukovnik u penziji koji je služio u ruskim protivraketnim odbrambenim snagama.

Tramp je u četvrtak predstavio izveštaj Pentagona o raketnoj odbrani koji je rađen dve godine i obećao stvaranje raketne odbrane s bazom u svemiru, rekavši da će “nova i napredna tehnologija” zameniti “inkrementalni razvoj”.

Hodarenok veruje da to nisu samo prazne reči, već stvar bliske budućnosti.

– Trenutno ne postoje odbrambeni protivraketni sistemi koji bi mogli da dejstvuju u svemiru, ali postoji razlog da verujemo da će se uskoro pojaviti. Njihova uloga neće biti samo pružanje protivraketne odbrane, već takođe pružanje pokrića američkoj orbitalnoj floti – rekao je on.

Međutim, on nije baš siguran sa će, usprkos velikim izdacima, inovacije, koje bi mogle da variraju od zemaljskih presretača na Aljasci do “svemirskih senzora” za energetska oružja u orbiti, odlučno promeniti stratešku ravnotežu.

Napomenuo je da nove tehnologije SAD-u mogu pružiti zaštitu protiv odmetnutih država poput Irana i Severne Koreje, koje su pomenute u izveštaju.

Međutim, ostaje, kako kaže, pitanje koliko su zapravo sposobni čak i već izgrađeni najsavremeniji odbrambeni sistemi kao što su THAAD i AEGIS koji nisu testirani u terenskim uslovima, a kamoli oni koji postoje samo na papiru, piše RT.

Check Also

Lukašenko: Na Zapadu već formirane jedinice za ulazak u Ukrajinu!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog …