Home / TEMA DANA / UZBUNA U BEZBEDONOSNIM SLUŽBAMA RUSIJE I KINE: SAD tajno raspoređuju borbene avione F-35 ka Severnoj Koreji..

UZBUNA U BEZBEDONOSNIM SLUŽBAMA RUSIJE I KINE: SAD tajno raspoređuju borbene avione F-35 ka Severnoj Koreji..

USS Essex Group, opremljena sa 211 novih F-35B, tajno je raspoređena iz San Dijega ka Severnoj Koreji, navodi se u izveštajima.

Odluka da se ne najavi slanje 5.000 mornara i marinaca je doneta po direktivi novog komandanta američke pacifičke flote, admirala Džona Akvilinoa objavio je USNI News.

Komunikacioni potez je dizajniran da promeni očekivanja o informacijama koje bi javnost mogla očekivati kada se brodovi u pacifičkoj oblasti operacija rasporede.

Brodovi “USS Essex”, “USS Achorage”, “USS Rushmore” krenuli su u utorak, objavila je internet stranica američkog Pomorskog instituta.

“Amfibijska grupa Essex sa ukrzanom 13. marinskom ekspedicionom jedinicom krenula je iz San Dijega u utorak,“ rekao je portparol Pacifičke flote kapetan Čarli Braun u izjavi za USNI News. “Zbog operativne bezbednosti, ne objavljujemo nikakve dodatne detalje.“

Obično se takvi odlasci objavljuju nekoliko dana unapred, kako bi porodice i mediji mogli prisustvovati.

Ova grupa nosi 5.000 mornara i marinaca, uključujući i “Wake Island Avengers“ mornaričke borbene eskadrile (VMFA) 211 koji lete u novom stelt borcu F-35B. Essex po prvi put nosi ove avione, zajedno sa svojim helikopterima.

Essex grupa je završila obuku spremnosti u Južnoj Kaliforniji krajem juna.

Webtribune.rs

Check Also

ZASTRAŠUJUĆA ISTINA O RIO TINTU: NEKA MESTA U SRBIJI ĆE NESTATI

„Postoje neka mesta koja će nepovratno nestati, ako bude urađeno to što planiraju potpuno će …