Home / TEMA DANA / VELIKI PREOKRET U SIRIJI: Ruski vojnici našli skladište supstanci za pravljenje hemijskog oružja! Otkrili su i ko je koristio laboratoriju..

VELIKI PREOKRET U SIRIJI: Ruski vojnici našli skladište supstanci za pravljenje hemijskog oružja! Otkrili su i ko je koristio laboratoriju..

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal „Zvezda“.

– Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita. U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče – navedeno je u saopštenju.

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad.

Prošle sedmice, agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila, prenosi Sputnjik.

Check Also

GLAVNI LEKAR MOSKVE IZNEO ISTINU O KORONI I ZAPANJIO SVET: NEKA VAS NE PLAŠI POVEĆAN BROJ ZARAŽENIH- EVO ZAŠTO

Glavni lekar moskovske gradske kliničke bolnice br. 71 Aleksandar Mjasnjikov poručio je sunarodnicima da ne …