Home / TEMA DANA / „VELJA NEVOLJA OPALIO ŠAMAR DANILU VUČIĆU, ZATO JE DOŠLO DO OBRAČUNA- BELIVUK PROJEKAT SNS!“ (VIDEO)

„VELJA NEVOLJA OPALIO ŠAMAR DANILU VUČIĆU, ZATO JE DOŠLO DO OBRAČUNA- BELIVUK PROJEKAT SNS!“ (VIDEO)

Prava istina o uhapšenoj kriminalnoj grupi na čelu sa Veljkom Belivukom i ko stoji iza nje krije se u vrhu SNS koji ih je po dolasku na vlast instalirao na važne pozicije u policijskim i kriminalnim strukturama. SNS je postavio Dijanu Hrkalović na političku poziciju državnog sekretara MUP-a Srbije i ona je bila desna ruka bivšeg ministra policije i drugog čoveka SNS Nebojše Stefanovića.

Nebojša Stefanović je poslao Dijanu Hrkalović u policijsku stanicu u Guči za vreme lokalnih izbora u opštini Lučani u decembru 2018. godine. SNS je na isti način instalirala najpre Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, za vođu navijača FK Partizan, a politički postavljeni funkcioneri kluba su im omogućili korišćenje prostorija na nekadašnjem stadionu JNA.

Stankovićeva grupa, čiji je Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, bio desna ruka, dobijala je od vrha policije i SNS slobodu bavljenja kriminalom, a zauzvrat je imala zadatak da spreči skandiranje protiv vlasti sa južne tribine, da učestvuje u zastrašivanju građana na lokalnim izborima širom Srbije i da obezbeđuje inauguraciju predsednika Vučića ispred Narodne skupštine 2017. godine, kao i druge skupove SNS.

Više članova ove kriminalne grupe viđano je u društvu sa sinom predsednika SNS, a kao jedan od primera možemo navesti zajedničko gledanje utakmica na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji. Da li je moguće da službe bezbednosti koje su obezbeđivale ovo zaštićeno lice nisu znale sa kim se on druži i da to nije znao njegov otac? To nije moguće. Jedini odgovor je da su oni to odlično znali i da to za njih tada nije bilo sporno zato što je ova kriminalna grupa bila u okviru SNS.

Isto važi i za Direkciju policije i njenog direktora Vladimira Rebića, redovnog gledaoca utakmica FK Partizan koje je često posmatrao u društvu Veljka Belivuka. Veljko Belivuk je postao glavni nakon ubistva Aleksandra Stankovića, koji je u trenutku ubistva imao policijsku zaštitu iako je odavno trebalo da bude na odsluženju pravosnažne zatvorske kazne.

Ko mu je omogućio da – iako pravosnažno osuđen – ne ide na robiju? Ko mu je dao policijsku pratnju i zaštitu? Ko ga je instalirao na južnu tribinu i nametnuo za vođu navijača, kada ni Stanković ni Belivuk ranije nisu bili navijači FK Partizan već drugih fudbalskih klubova?

Neobjašnjivo je zašto još uvek Dijana Hrkalović nije uhapšena. Takođe, zašto nisu uhapšeni Nebojša Stefanović i Vladimir Rebić. Da li se ovim medijskim optužbama i hapšenjima Dijana Hrkalović i Veljko Belivuk ustvari sklanjaju da ne bi progovorili o onome što znaju i mogu da ispričaju o svojim vezama u vrhu MUP-a i SNS?

Da li se na ovaj način skreće pažnja javnosti na Hrkalovićku i Belivuka kao vođe organizovane kriminalne grupe, a zapravo se skrivaju njihovi politički mentori iz samog vrha države i pravi šefovi političke i druge mafije u Srbiji.

O svemu ovome govorio sam još pre više od godinu dana kao narodni poslanik na konferencijama za medije u Narodnoj skupštini, koje su sabrane u mojoj, u medijima apsolutno prećutanoj, knjizi „Kriminalni krugovi – Bela knjiga o kriminalu i korupciji u vrhu MUP-a Srbije i aktuelne vlasti SNS”?

Ova knjiga je danas još aktuelnija. Režimski mediji tek danas pominju ulogu kuma Nebojše Stefanovića Gorana Papića i Stefanovićevog najbližeg saradnika u beogradskom SNS Aleksandra Papića, koje dovode u vezu sa Belivukovom kriminalnom grupom, a o kojima sam detaljno pisao u knjizi. Sve što sam tada govorio o Dijani Hrkalović pokazalo se kao tačno.

Sve što sam govorio o prebijanju beogradskog ugostitelja Dejana Pejovića od strane Gorana Papića, tadašnjeg zamenika načelnika SBPOK-a, pokazalo se opet kao tačno ovih dana kada je Pejović objavio snimke sa kamera koje su zabeležile kako ga Papić prebija i gepekuje u sred bela dana na Voždovcu. Goran Papić nikada nije odgovarao za ovo krivično delo koje je učinio, a u njegovu odbranu u više navrata stao je i Aleksandar Vučić.

Lično smatram da je odgovornost Dijane Hrkalović, Veljka Belivuka i Gorana Papića manja od njihovih mentora i pokrovitelja iz vrha policije i SNS. U ovom trenutku sve se čini da se sakriju tragovi koji vode ka pravim šefovima mafije u Srbiji, a oni nisu u kriminalnim već u političkim krugovima. Danas se ne zna gde se završava politika i počinje kriminal, jer su se ovi krugovi potpuno pomešali i izjednačili. Razne Hrkalovićke, Belivuci i Papići nisu postojali pre dolaska SNS na vlast, oni su projekat SNS i zato vladajuća stranka i njeni čelnici moraju da budu saslušani, uhapšeni i krivično gonjeni za stvaranje ove kriminalne grupe.

Konačno, da li je bilo potrebno da Velja Nevolja u nekom zajedničkom društvu opali šamar Danilu Vučiću, kako se priča u beogradskim krugovima, da bi tek tada krenula policijska operacija protiv njega i njegovih saradnika? Da li bi ova kriminalna grupa, da toga nije bilo, još uvek uživala zaštitu vrha države? I ono najopasnije pitanje: da li su službe bezbednosti znale za sve kriminalne aktivnosti ove grupe, pa i najteža i najsvirepija ubistva, ali im je sve to tolerisano dok su bili deo SNS i dok su radili ono što im se kaže?(srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …