Home / TEMA DANA / Vilijam Blum: Nevladine organizacije koje finansira Vašington su instrumenti za rušenje vlasti!

Vilijam Blum: Nevladine organizacije koje finansira Vašington su instrumenti za rušenje vlasti!

Vašingtonski novinar Vilijam Blum kaže da američka vlada finansira nevladine organizacije po celom svetu i da treba biti sumnjičav prema svakoj NVO koju finansira Vašington.

srbija- skupština

Blum je za današnju Politiku rekao da je teško pronaći ijednu državu na svetu gde američka NVO nije aktivna jer, kako kaže, oni uvek traže mesta gde mogu destabilizivoti vlade ili podržati njihove opozicije.

– Ako ste poput mene i mislite da „američko carstvo“ čini više štete nego što donosi koristi, onda morate da budete vrlo sumnjičavi prema svakoj nevladinoj organizaciji koju podržava Vašington – naglasio je Blum.

On je ponovio da američka vlada finansira nevladine organizacije po celom svetu i da je to glavni posao vlade, a da je glavni cilj NVO koje finansira Vašington da podstiču obrazovne i druge programe u stranim zemljama koji će rezultirati da vlade u tim zemljama rade ono što SAD želi.

– Dakle ili nastojimo da izbacimo neku vladu ili podržavamo opoziciju te vlade. Za to se koriste svakojake metode. Na primer obrazovanje i za te projekte novac je neograničen – rekao je Blum.

On je dodao da niko direktno ne govori da su ti programi koncipirani sa ciljem rušenja vlade ili podržavanjem opozicije, ali da se mora čitati između redova.

Check Also

DA LI JE OVO VUČIĆEV PLAN? AKO SRBIJA DA KOSOVO, ONDA ĆE DOBITI…

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra na ideju zapada da se pitanje KiM …